Takaisin
Resepti

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Kasvisruokavalio

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Kasvisruokavalio
60+ min
20 hlö
60+ min
20 hlö

Maisemakahvilan raparperipiirakka on noussut suomalaisten ikisuosikiksi. Mehevä ja pinnaltaan rapea piirakka on helppo tehdä ja onnistuu aina. Me valmistimme pellillisen vaihteeksi turkkilaisesta jogurtista. Seuraksi sopii lasillinen maitoa, kupillinen kahvia tai annos pirskahtelevaa.

Juomasuositus

Lasillinen kylmää maitoa tai kupillinen kahvia on perisuomalainen raparperipiirakan kumppani.

Pirskahteleva tai kuohuva italialainen Moscato d´Asti tuo herkullista kukkaisuutta ja makeutta piirakan kylkeen. Tarjoile juoma hyvin viilennettynä.

Valmistusaineet

Muruseos:

  • 6,5 dl vehnäjauhoja

  • 2 dl (75 g) mantelijauhetta

  • 3 dl fariinisokeria

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 2 tl soodaa

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 2 tl kardemummaa

  • 250 g voita sulatettuna

Piirakan pohja:

  • 2/3 muruseoksesta

  • 200 g turkkilaista jogurttia

  • 1 muna

Piirakan täyte:

  • 1 L raparperia paloina

  • 500 g turkkilaista jogurttia

  • 2 dl sokeria

  • 2 munaa

  • 3 tl vaniljasokeria

Piirakan pinnalle:

  • 1/3 muruseoksesta

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin muruseos. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta kolmannes toiseen kulhoon. Tämä osa taikinasta tulee piirakan päälle.

  2. Lisää toiseen, 2/3-osaan muruseoksesta jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille.

  3. Levitä raparperipalat pohjataikinan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.

  4. Ripottele loppu muruseos pinnalle. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45–50 minuuttia.

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström