Takaisin
Resepti

Raparperiveneet

Kasvisruokavalio

Raparperiveneet

Kasvisruokavalio
50 min
4 hlö
50 min
4 hlö

Laiva on lastattu raparperilla! Tuttu raparperipaistos kypsennetään grillissä hauskoissa leivinpaperiveneissä.

Aktiivinen valmistusaika: 20 min
Passiivinen valmistusaika: 30 min

Juomasuositus

Moscato-rypälelajike tuo aina kesän tuulahduksen viinilasiin kukkeudellaan. Moscatosta valmistetaan muun muassa kuohuviinejä, pirskahtelevia viinejä ja perinteisempiä jälkiruokaviinejä, jotka sopivat erityisen hyvin raparperin kirpeän raikkauden ja kesämarjojen pehmeän makeuden rinnalle. Kukkainen moscato ja raparperi muodostavat herkullisen yhdistelmän – täydellinen pari kesäpäivän nautintoihin.

Valmistusaineet
  • 250 g raparperia 

  • 3 dl (150 g) mansikoita 

  • 1 dl fariinisokeria 

  • 1 tl kardemummaa 

  • 1 l vaniljajäätelöä tarjoiluun 

Murupaistos: 

  • 75 g voita 

  • ½ dl fariinisokeria 

  • 2 dl kaurahiutaleita 

  • 1 dl vehnäjauhoja 

Lisäksi: 

  • leivinpaperia 

  • paistinarua 

Valmistusohjeet
  1. Valmista leivinpaperiveneet. Leikkaa leivinpaperista neljä 25 x 25 cm:n kokoista palaa. Taittele paperi haitariksi. Kostuta naru vedellä ja sido leivinpaperin päät kiinni. Avaa veneeksi.  

  2. Pese ja leikkaa raparperinvarret pieniksi paloiksi. Poista mansikoista kannat veitsellä. Paloittele mansikat. Säästä kannat koristeluun.  

  3. Laita raparperipalat ja mansikat veneisiin. Ripottele fariinisokeria ja kardemummaa päälle. 

  4. Nypi huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot kulhossa murumaiseksi seokseksi. Levitä seos raparperien ja mansikoiden päälle. 

  5. Grillaa 200 asteessa grillissä parilan päällä (voit käyttää myös grillauksen kestävää uunivuokaa tai levyä) kansi suljettuna 20–30 minuuttia.   

  6. Lisää jäätelöpallo ja mansikan kanta hatuksi annoksen päälle. 

 

Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström