Retiisit sitruunasuolassa

Tuoreet retiisit ovat mainion rapsakka pala alkumaljan kanssa nautittavaksi. Sesongin ensimmäiset retiisit käyvät sellaisenaan tai Alsacen tapaan dippaamalla mausteseokseen.

Valmistusaineet

  • 250 g retiisejä

  • 50 g voita

  • 0,5 tl sormisuolaa 

  • 2 tl raastettua (luomu-)sitruunankuorta

  • 2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa

  • 2 rkl manteli- tai pähkinärouhetta tai hienonnettuja siemeniä

Valmistusohjeet

  1. Puhdista retiisit. Sulata voi ja kaada se pieneen kulhoon siten, ettei valkoista heraa tule mukaan.

  2. Yhdistä suola, sitruunankuori, yrttisilppu ja pähkinät. 

  3. Dippaa retiisejä ensin voihin ja sitten suolaseokseen. Voit dipata myös leipätikkuja tai muita kasviksia, kuten herneenpalkoja tai porkkanaa. 

Tarjoa alkujuoman kanssa.

Juomasuositus
Retiisit sitruunasuolassa

Alkumaljaksi tarkoitettu kuohuviini tai samppanja.