Takaisin
Resepti

Retiisit sitruunasuolassa

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Retiisit sitruunasuolassa

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
10 min
4 henkilöä
10 min
4 henkilöä

Tuoreet retiisit ovat mainion rapsakka pala alkumaljan kanssa nautittavaksi. Sesongin ensimmäiset retiisit käyvät sellaisenaan tai Alsacen tapaan dippaamalla mausteseokseen.

Juomasuositus

Alkumaljaksi tarkoitettu kuohuviini tai samppanja.

Valmistusaineet
  • 250 g retiisejä

  • 50 g voita

  • 0,5 tl sormisuolaa 

  • 2 tl raastettua (luomu-)sitruunankuorta

  • 2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa

  • 2 rkl manteli- tai pähkinärouhetta tai hienonnettuja siemeniä

Valmistusohjeet
  1. Puhdista retiisit. Sulata voi ja kaada se pieneen kulhoon siten, ettei valkoista heraa tule mukaan.

  2. Yhdistä suola, sitruunankuori, yrttisilppu ja pähkinät. 

  3. Dippaa retiisejä ensin voihin ja sitten suolaseokseen. Voit dipata myös leipätikkuja tai muita kasviksia, kuten herneenpalkoja tai porkkanaa. 

Tarjoa alkujuoman kanssa.