Takaisin
Resepti

Retkirisotto särkikalasäilykkeestä

Retkirisotto särkikalasäilykkeestä

40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Peltsi Peltolan luottoresepti, retkirisotto valmistuu helposti muutamasta aineksesta. Reppuun sujahtaa muutama juures: pala punajuurta ja lanttua, mausteita sekä särkikalasäilykettä. Kun oikein herkutellaan, mukaan otetaan myös parmesanjuustoa ja tuoretta korianteria.

Juomasuositus

Retkirisotto maistuu parhaiten raikkaasta tunturipurosta koukatun veden kera. 

Valmistusaineet
  • 5 dl vettä 

  • 1 kasvisliemikuutio 

  • 1 sipuli 

  • 1 (150 g) punajuuri 

  • 150 g pala lanttua 

  • 2 rkl rypsiöljyä 

  • 2 dl risottoriisiä 

  • 1 prk (275/195 g) särkikalasäilykettä (tomaatti & yrtit) 

  • 50 g parmesanjuustoa 

  • 1/2 rku tuoretta korianteria  

Valmistusohjeet
  1. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää kasvisliemikuutio. 

  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori myös punajuuri ja lanttu. Leikkaa punajuuri ja lanttu 1/2 cm x 1/2 cm kokoisiksi kuutioiksi.  

  3. Kuumenna pannulla öljy ja lisää kasvikset. Kuullota 5 minuuttia, tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. 

  4. Lisää pannulle riisi ja jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää kasvislientä vähän kerrallaan ja hämmennä risottoa kevyesti. Lisää kasvislientä sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.  

  5. Lisää lopuksi särkisäilyke ja raastettu parmesanjuusto. Viimeistele tuoreella korianterilla.  

Resepti Mika Rampa, kuva Timo Pyykkö, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström