Raikas puolukka mehevöittää karitsanlihapullat, joissa rouhitut pähkinät tuovat paahteista makua. Tarjoa mehevät lihapullat puolukkaisen dipin ja maalaisranskalaisten kanssa.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Tässä ohjeessa pulliin pyöritellään hirvenjauhelihan lisäksi possua antamaan rasvaisuutta.
Belgialainen luostariolut tai hedelmäinen, tasapainoisesti humaloitu IPA kruunaavat riistalihapullat olutkastikkeella.
Keskitanniiniset ja sopivan hapokkaat marjaisat ja raikkaat punaviinit istuvat erityisesti silloin, kun tarjoat riistalihapullien kanssa myös puolukkasurvosta tai muuta hapokasta lisuketta.
4 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
4 katajanmarjaa
muutama oksa timjamia
500 g possunjauhelihaa
500 g hirvenjauhelihaa
1 dl pankojauhetta tai tuoreita leivänmuruja
2 kananmunaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
Kuori ja hienonna sipulit pieniksi paloiksi. Laita silppu kattilaan voin, murskattujen katajanmarjojen ja timjamin kanssa. Kuullota, kunnes sipuli on kypsää. Lisää punaviini ja hauduta, kunnes punaviiniä on jäljellä noin puoli desiä. Ota kattila liedeltä. Poista timjamit.
Yhdistä jauhelihat, panko ja sipuliseos. Lisää munat. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile massasta pullia.
Paista pullat 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä. Voit myös paistaa pullat pannulla voissa.