Riistapyörykät

Kokeile herkullisia oluisia riistapyöryköitä.

Riistapyörykät

  • 500 g jauhettua hirvenlihaa
  • 125 g jauhettua porsaanlihaa
  • 1–2 kanamunaa
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl täysmallaslageria
  • 1 lihaliemikuutio
  • suolaa, musta- ja mauste-pippuria
  • voita

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota voissa pannulla.
  2. Lisää joukkoon lihaliemikuutio ja olut. Hauduta hetki ja kaada leivän päälle.
  3. Murustele leipä tasaiseksi massaksi. Lisää liha, kananmunat ja mausteet joukkoon.
  4. Sekoita tasainen massa ja muotoile lihapulliksi.
  5. Paista paistinpannulla voissa tai uunipellillä 225 asteessa kypsiksi.
  6. Tarjoa perunasoseen ja puolukkasurvoksen kera.
Juomasuositus
Juomasuositus

Nauti kyytipoikana raikasta lageria tai syksyn tienoilla oktoberfestolutta.