Risotto broilerista ja broilerinmaksasta

Välillä kaipaa mutkattomia, mutta tyylikkäitä ruokia. Hyvän risoton valmistaminen on yksinkertaista, kunhan vain muistaa valita oikeaa risottoriisiä.

Valmistusaineet

  • 1 pkt (300 g) broilerinmaksaa (pakaste)
  • 1 salottisipuli
  • 1 porkkana
  • 1/2 varsisellerin vartta
  • 75 g voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 350 g risottoriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • n. 1 l kuumaa kana- tai kasvislientä
  • 1 dl vastaraastettua parmesaania
  • 2 kypsää broilerin rintafileetä tai ­minuuttipihviä
  • (hienonnettua salviaa tai lehtipersiljaa)

Valmistusohjeet

  1. Sulata broilerinmaksat ja kuutioi ne. Paista maksat pannulla voissa kypsiksi. Laita hetkeksi sivuun.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja porkkana. Viipaloi varsiselleri. Kuullota kasviksia muutama minuutti öljyssä ja muutamassa ruokalusikallisessa voita. Lisää riisi ja kypsennä sekoittaen, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi.
  3. Kaada pannulle viini ja kypsennä annosta sekoitellen keskilämmöllä, kunnes viini imeytyy riisiin. Lisää kuumaa kana- tai kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Lisää seuraava kauhallinen, kun edellinen on imeytynyt riisiin. Katso pakkauksesta riisin tarkka kypsymisaika.
  4. Lisää kypsään risottoon paloitellut broilerit ja maksat, loppu voi ja parmesaani. Viimeistele halutessasi yrttisilpulla.
Juomasuositus
Juomasuositus
Vivahteikas ja ryhdikäs tai pirteä ja hedelmäinen valkoviini. Punaviineistä marjaisa ja raikas -makutyyppi sopii parhaiten. Oluista kannattaa kokeilla pehmeää ja aromikasta tummaa lageria.