Takaisin
Resepti

Ruusukaali-perunanuudelipannu

Laktoositon

Ruusukaali-perunanuudelipannu

Laktoositon
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Itse tehdyt perunanuudelit paistetaan ihanan syksyiseksi ateriaksi ruusukaalien ja pekonin kanssa.  

Juomasuositus

Saksassa Pinot Noir tunnetaan nimellä Spätburgunder. Nämä marjaisat ja metsänpohjaiset punaviinit ovat keveitä mutta sitäkin maukkaampia kumppaneita perunanuudelipannulle. Tarjoile spätburgunder hieman viilennettynä isopesäisestä punaviinilasista. 

Valmistusaineet
  • 400 g ruusukaalia 

  • 2 valkosipulinkynttä 

  • 170 g pekonia 

  • 2 rkl rypsiöljyä 

  • 1 rkl vaahterasiirappia 

  • 1 rkl punaviinietikkaa 

  • 1/4 tl suolaa 

  • 1/4 tl mustapippuria  

  • 1/2 rku lehtipersiljaa  

 

Perunanuudelit: 

  • 500 g jauhoisia perunoita 

  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja 

  • 1 rkl perunajauhoja 

  • 1 tl suolaa 

  • 1/4 tl muskottipähkinää 

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin perunanuudelit. Keitä perunat kuorineen suolatussa vedessä kypsiksi. Kuori perunat ja soseuta ne perunanuijalla tai haarukalla. Lisää jauhot, suola ja muskottipähkinä. Sekoita tasaiseksi.

  2. Nosta taikina työtasolle ja rullaa pötköksi. Käytä apuna vehnäjauhoja. Leikkaa taikina 32 palaan. Rullaa ne tasoa vasten pitkulaisiksi, päistään hieman ohuemmiksi pötköiksi.

  3. Keitä perunanuudeleita 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Nuudelit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Nosta nuudelit leikkuulaudalle erilleen toisistaan.

  4. Poista ruusukaaleista kova kanta sekä huonot lehdet ja puolita ne. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuutioi pekoni.

  5. Kuumenna öljy pannulla. Paista keitetyt perunanuudelit parissa erässä kauniin värisiksi ja nosta lautaselle odottamaan.

  6. Lisää pekoni pannulle ja paista, kunnes se on saanut hieman väriä. Lisää valkosipuli ja ruusukaalit. Paista 5–7 minuuttia. Mausta vaahterasiirapilla, etikalla, suolalla ja pippurilla.

  7. Lisää paistetut perunanuudelit pannulle ja lämmitä. Viimeistele lehtipersiljalla.

    Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström