Myskikurpitsa karamellisoituu paahdettaessa ihanan makeaksi. Pesto ja harissakastikkeet täydentävät makumaailmaa.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Kookosmaidolla höystetty kurpitsapata on yksi ruokavaikuttaja Tara Junkerin lempiresepteistä. Kokeile, niin tiedät miksi!
Annoksen täyteläisyys ja ohralisuke täydentyy lasiin kaadetulla makeanmaltaisella brown ale -oluella.
700 g kurpitsaa (myski-, hokkaido- tai talvikurpitsaa, 400 g kuorittuna)
2 sipulia
1 rkl öljyä paistamiseen
5 cm pala inkivääriä
1/2 g sahramia
2 rkl kuivattuja yrttejä (kuten basilikaa, timjamia, rosmariinia, oreganoa tai salviaa)
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tlk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
1 tlk (380 g) mustapapuja
rypsiöljyä paistamiseen
3 dl ohrasuurimoita
tuoretta korianteria tarjoiluun
Aloita keittämällä ohra (tai muu haluamasi lisuke) pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori kurpitsa ja leikkaa tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuori sekä pilko sipuli ja raasta inkivääri.
Lämmitä öljy isossa kattilassa ja paista sipuli ja inkivääri mausteiden ja yrttien kanssa. Lisää kurpitsa ja säilötyt tomaatit ja anna kiehua 15 minuuttia.
Lisää kookosmaito ja keitä vielä 15 minuuttia. Lisää joukkoon valutetut pavut ja sekoita, kunnes ne lämpenevät. Tarjoile ohran ja silputun korianterin kanssa.
Resepti Tara Junker ja Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström