Takaisin
Resepti

Sahrami-kurpitsapata

Vegaaninen

Sahrami-kurpitsapata

Vegaaninen
50 min
4 hlö
50 min
4 hlö

Kookosmaidolla höystetty kurpitsapata on yksi ruokavaikuttaja Tara Junkerin lempiresepteistä. Kokeile, niin tiedät miksi!

Juomasuositus

Annoksen täyteläisyys ja ohralisuke täydentyy lasiin kaadetulla makeanmaltaisella brown ale -oluella.

Valmistusaineet
  • 700 g kurpitsaa (myski-, hokkaido- tai talvikurpitsaa, 400 g kuorittuna) 

  • 2 sipulia 

  • 1 rkl öljyä paistamiseen 

  • 5 cm pala inkivääriä 

  • 1/2 g sahramia 

  • 2 rkl kuivattuja yrttejä (kuten basilikaa, timjamia, rosmariinia, oreganoa tai salviaa) 

  • 1 tl suolaa 

  • 1/2 tl mustapippuria 

  • 1 tlk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja 

  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa 

  • 1 tlk (380 g) mustapapuja 

  • rypsiöljyä paistamiseen 

  • 3 dl ohrasuurimoita 

  • tuoretta korianteria tarjoiluun 

     

Valmistusohjeet
  1. Aloita keittämällä ohra (tai muu haluamasi lisuke) pakkauksen ohjeen mukaan. 

  2. Kuori kurpitsa ja leikkaa tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuori sekä pilko sipuli ja raasta inkivääri. 

  3. Lämmitä öljy isossa kattilassa ja paista sipuli ja inkivääri mausteiden ja yrttien kanssa. Lisää kurpitsa ja säilötyt tomaatit ja anna kiehua 15 minuuttia.  

  4. Lisää kookosmaito ja keitä vielä 15 minuuttia. Lisää joukkoon valutetut pavut ja sekoita, kunnes ne lämpenevät. Tarjoile ohran ja silputun korianterin kanssa.

Resepti Tara Junker ja Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström