Sari Multalan tryffeli­risotto

Harvinaisesta tryffelistä valmistuu maukas risotto.

Valmistusaineet

  • 1 l kasvislientä
  • 1 iso rkl voita
  • 1 silputtu sipuli
  • 2 silputtua valkosipulinkynttä
  • 4 dl riisiä
  • 1 prk mustaa talvitryffelikastiketta tai 2 prk (à 30 g) viipaloituja mustia tryffeleitä
  • suolaa ja mustapippuria
  • lasillinen valkoviiniä

Päälle
  • raastettua parmesaani­juustoa
  • hienonnettua persiljaa
  • tryffeliöljyä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Kuumenna voi ja kuullota siinä sipulit ja riisi. Lisää kauhallinen kiehuvaa lientä ja anna nesteen imeytyä. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan säännöllisesti sekoittaen. Lisää tryffelikastike vielä löysään risottoon. Voit korvata tryffelikastikkeen esimerkiksi neljällä desilitralla paistettuja sieniä.
  2. Kun risotto alkaa olla valmis, mausta ja lisää valkoviini. Annostele syville kuumille lautasille ja ripottele parmesaaniraastetta ja persiljasilppua pinnalle. Viimeistele annos hienolla tryffeliöljyllä.
Juomasuositus
Sari Multalan tryffeli­risotto
Oiva pari tryffelirisotolle on hyvä, pehmeä Alban barbera.

Valkoviinin ystävä valitsee laadukkaan Piemonten chardonnayn.