Savusiikaa, kurkkusuomuja ja hunajaista jogurttikastiketta

Kaupasta valmiina ostettu savusiika saa pintaansa kurkkusuomutuksen ja seurakseen hunajaisen jogurtti-korianterikastikkeen.

Valmistusaineet

  • 1 savusiika
Kurkkusuomut
  • 1 kurkku
  • 3/4 dl valko- tai riisiviinietikkaa
  • 1 tl (sormi)suolaa
  • 2 tl sokeria
Jogurttikastike
  • n. 3 dl paksua turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • n. 3 rkl hienonnettua korianteria tai muuta yrttiä
  • sormisuolaa, musta- tai valkopippuria myllystä
  1. Valmista ensin jogurttikastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Peitä kastike kelmulla ja nosta se jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
  2. Tee kurkkusuomut. Huuhtaise kurkku ja kuori se halutessasi. Leikkaa kurkku mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon. Sekoita etikka, suola ja sokeri keskenään. Kaada kurkkupaloille ja anna maustua noin 15 min. tai kunnes kurkkupalat ovat hieman pehmenneet.
  3. Nosta siika tarjoiluvadille. Poista nahka kalan päältä. Peitä siika kurkkuviipaleilla. Aloita pyrstöstä, niin saat siistimmän pinnan.
  4. Tarjoa jogurttikastikkeen kera.

Valmistusohjeet