Savustettu lampaankyljys ja parmesan-romaine -salaatti

Savustaminen on suomalaisten kesäruokaperinnettä parhaimmillaan.

Valmistusaineet

  • 400 g lampaankyljysrivi
  • romainesalaattia

Parmesandressing
  • 3 rkl raastettua parmesaania
  • 2 keltuaista
  • 1/2 valkosipulin kynsi murskattuna
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl Dijonin sinappia
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Savusta kylkipalat kevyesti esimerkiksi uunissa savustuspussissa.
  2. Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria.
  3. Paista kyljykset kuumalla pannulla.

Parmesandressing
  1. Sekoita kulhossa kaikki muut kastikkeen aineet paitsi öljy.
  2. Vatkaa öljy joukkoon nauhana, kunnes kastikkeesta tulee majoneesimainen.
  3. Tarjoile kastike romainesalaatin kera.
Juomasuositus
Savustettu lampaankyljys ja parmesan-romaine -salaatti

Täydellinen kumppani savustetulle lampaankareelle on savuolut, jolloin molempien aromit sulautuvat yhteen. Raikkaampana vaihtoehtona voi kokeilla vaaleita tai tummia lageroluita.