Takaisin
Resepti

Sieni Wellington

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Sieni Wellington

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
2 tuntia
8 henkilöä
2 tuntia
8 henkilöä

Näyttävän Wellingtonin voi tehdä myös vegaanisena versiona, sieni- ja härkistäytteellä. Seuraksi sopii vegaaninen pinot noir -punaviini.

Juomasuositus

Valitse vegaaniselle Sieni Wellingtonille vegaaninen punaviini Pinot Noir -rypäleestä. Marjaisa & raikas -makutyypin viinien tasapainoinen hapokkuus leikkaa lehtitaikinan rasvaisuutta, ja viinien metsäinen aromimaailma sitoo karpalot ja sienet kauniiksi kokonaisuudeksi. Myös tumman lagerin täyteläinen maltaisuus on toimiva yhdistelmä Sieni Wellingtonin kanssa.

Valmistusaineet
  • 600 g iso lehtitaikinalevy 

  • (kaurakermaa voiteluun) 

Täyte: 

  • 400 g ruskeita herkkusieniä 

  • 2 (200 g) sipulia 

  • 2 valkosipulinkynttä 

  • 2 rkl oliiviöljyä 

  • 250 g maustamatonta härkistä  

  • 1 dl kuivattuja karpaloita 

  • 1 dl pinjansiemeniä 

  • 1,5 dl kaurakermaa (rasvaa 15%) 

  • 2 tl kuivattua timjamia 

  • 2 tl kuivattua oreganoa 

  • ½ tl kanelia 

  • 1 tl suolaa 

  • ½ tl mustapippuria 

Valmistusohje
  1. Ota lehtitaikina sulamaan noin tunti ennen leipomista. 

  2. Hienonna herkkusienet pieneksi silpuksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. 

  3. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää öljy ja hienonnetut sipulit. Paista, kunnes sipuli on pehmeää ja saanut hieman väriä.  

  4. Lisää härkis, kuivatut karpalot ja pinjansiemenet. Lisää kaurakerma ja säästä siitä noin 2–3 rkl voitelua varten. Lisää timjami, oregano, kaneli, suola ja mustapippuri. Nosta pannu levyltä ja jäähdytä seos. 

  5. Levitä iso lehtitaikinalevy leivinpaperille ja kaulitse sitä isommaksi (35 X 35 cm). Ota 5 cm suikale erikseen koristeita varten. Lusikoi täyte levyn toiseen reunaan pitkittäissuunnassa noin kolmasosalle taikinasta. Kostuta taikinan reunat vedellä ja rullaa se ympäri. Käännä reunat alapuolelle ja painele kiinni. 

  6. Tee erilleen otetusta taikinasta koristeraidat taikinan pinnalle. Voitele kaurakermalla. Koristele halutessasi sormisuolalla ja timjamilla. 

  7. Paista 200-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia, kunnes se on kypsä ja kullanruskea. Anna Sieni Wellingtonin jäähtyä hetki ennen tarjoilua. 


Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström