Katso kaikki risottoreseptit >
Sienirisotto
Sieniretken saalis pyöristyy herkulliseksi risotoksi. Nauti sienirisotto esimerkiksi Piemonten chardonnayn kanssa.
Pääruokana tarjoiltuna sienirisoton kera maistuu vaikka Piemonten chardonnay.
Odotathan hetken…
Sieniretken saalis pyöristyy herkulliseksi risotoksi. Nauti sienirisotto esimerkiksi Piemonten chardonnayn kanssa.
Pääruokana tarjoiltuna sienirisoton kera maistuu vaikka Piemonten chardonnay.
n. 4 dl puhdistettuja tatteja, suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
1 salottisipuli
(muutama viipale pekonia)
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl öljyä
1 dl kuivaa valkoviiniä
5 dl risottoriisiä
noin 1 l kuumaa kasvislientä
mustapippuria, suolaa
50 g pehmeää voita
1,5 dl parmesaania raastettuna
Paloittele sienet sopiviksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. (Kuutioi pekoni). Kuullota niitä lehtipersiljan kanssa pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää sienet ja jatka paistamista muutama minuutti. Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen haihtua lähes kokonaan. Lisää riisi ja paista sitä hetki.
Kaada pannulle kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan, koko ajan seosta sekoitellen. Lisää seuraava kauhallinen, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt.
Keitä seosta välillä sekoitellen ja lientä lisäillen. Risoton kypsyminen kestää noin 15–18 minuuttia.
Mausta lopuksi mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Nosta pannu levyltä ja sekoita joukkoon voi ja puolet juustoraasteesta. Koristele lopulla juustoraasteella. Tarjoile heti.