Takaisin
Resepti

Sienitimbaalit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Sienitimbaalit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
60+ min
4 henkilöä
60+ min
4 henkilöä

Paahdettujen juuresten ohella sienitimbaalit maistuvat myös liharuokien lisukkeina.

Valmistusaineet
  • 4 pientä annosvuokaa

  • Noin 4 dl tuoreita suppilovahveroita, kantarelleja tai tatteja

  • 2 kananmunaa

  • 2 dl maitoa

  • 2 dl kermaa

  • 1 sipuli

  • suolaa

  • mustapippuria

  • persiljaa

  • salviaa

Valmistusohjeet
  1. Voitele annosvuoat ja jauhota ne korppujauhoilla. Pilko sipuli ja paista sipulisilppua pannulla. Puhdista ja pilko sienet ja lisää ne joukkoon.

  2. Jos sienistä irtoaa runsaasti nestettä, anna enimmän nesteen haihtua. Nosta pannu liedeltä.

  3. Sekoita keskenään kananmunat, maito, kerma ja mausteet. Sekoita sienet joukkoon.

  4. Kaada seos annosvuokiin ja pane 200-asteiseen uuniin noin 20–25 minuutiksi, kunnes seos on hyytynyt ja se kohoaa keskeltä. Nosta vuoat uunista ja kumoa sisältö lautasille.