Sienitimbaalit
Paahdettujen juuresten ohella sienitimbaalit maistuvat myös liharuokien lisukkeina.
Odotathan hetken…
Paahdettujen juuresten ohella sienitimbaalit maistuvat myös liharuokien lisukkeina.
4 pientä annosvuokaa
Noin 4 dl tuoreita suppilovahveroita, kantarelleja tai tatteja
2 kananmunaa
2 dl maitoa
2 dl kermaa
1 sipuli
suolaa
mustapippuria
persiljaa
salviaa
Voitele annosvuoat ja jauhota ne korppujauhoilla. Pilko sipuli ja paista sipulisilppua pannulla. Puhdista ja pilko sienet ja lisää ne joukkoon.
Jos sienistä irtoaa runsaasti nestettä, anna enimmän nesteen haihtua. Nosta pannu liedeltä.
Sekoita keskenään kananmunat, maito, kerma ja mausteet. Sekoita sienet joukkoon.
Kaada seos annosvuokiin ja pane 200-asteiseen uuniin noin 20–25 minuutiksi, kunnes seos on hyytynyt ja se kohoaa keskeltä. Nosta vuoat uunista ja kumoa sisältö lautasille.