Sienitimbaalit

Paahdettujen juuresten ohella sienitimbaalit maistuvat myös liharuokien lisukkeina.

Mehevimmät timbaalit ovat keskiosasta juuri ja juuri hyytyneitä. Jos käytät säilöttyjä sieniä, riittää ohjetta pienempi sienimäärä.

Valmistusaineet

  • 4 pientä annosvuokaa

  • Noin 4 dl tuoreita suppilovahveroita, kantarelleja tai tatteja

  • 2 kananmunaa

  • 2 dl maitoa

  • 2 dl kermaa

  • 1 sipuli

  • suolaa

  • mustapippuria

  • persiljaa

  • salviaa

Valmistusohjeet

  1. Voitele annosvuoat ja jauhota ne korppujauhoilla. Pilko sipuli ja paista sipulisilppua pannulla. Puhdista ja pilko sienet ja lisää ne joukkoon.

  2. Jos sienistä irtoaa runsaasti nestettä, anna enimmän nesteen haihtua. Nosta pannu liedeltä.

  3. Sekoita keskenään kananmunat, maito, kerma ja mausteet. Sekoita sienet joukkoon.

  4. Kaada seos annosvuokiin ja pane 200-asteiseen uuniin noin 20–25 minuutiksi, kunnes seos on hyytynyt ja se kohoaa keskeltä. Nosta vuoat uunista ja kumoa sisältö lautasille.

Juomasuositus
Sienitimbaalit

Chilen pinot noir tai muut samasta rypäleestä tehdyt viinit sopivat mainiosti sienten kanssa.

Perinteiset kuivat tai puolikuivat brittityyppiset siiderit ja oluista lageroluet ovat myös kokeilemisen arvoisia valintoja.