Siikaa en papillote

Tarjoile uunikalaa erilaisella tavalla: Siikaa en papillote eli kalaa paperissa. Hauskannäköisen tarjoilun saat leikkaamalla kääreen sydämen muotoiseksi.

Valmistusaineet

  • 4 pientä vaaleaa kalafileetä, esim. siikaa tai kuhaa

  • 1 kesäsipuli varsineen

  • sormisuolaa

  • muutama kierros valkopippuria myllystä

  • 12 litteää herneenpalkoa

  • pilkottuja kirsikkatomaatteja

  • 4 rkl oliiviöljyä

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

  • 4 rkl pehmeää vuohenjuustoa, esim. Chavroux


Tarjoiluun

  • vihreää salaattia, kirsikkatomaatteja


Lisäksi

  • leivinpaperia ja foliota

Valmistusohjeet

  1. Poista kaloista ruodot. Hienonna sipuli.

  2. Repäise leivinpaperista kahdeksan isoa palaa. Laita kaksi palaa päällekkäin. (Jos laitat kalat grilliin, niin repäise myös foliosta palat. Laita leivinpaperipalat foliopalojen päälle.) Taita arkit kahtia. Leikkaa arkit puolikkaan sydämen muotoisiksi siten, että kun avaat taitoksen, paperit ovat kokonaisen sydämen muotoisia.

  3. Laita kala sydämen toiselle puolikkaalle. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kalalle sipulia, tomaattia ja herneenpalkoja. Lorauta päälle öljyä ja sitruunamehua. Ripottele pinnalle lehtipersiljaa ja nosta nokare vuohenjuustoa. Sulje nyytti kääntämällä toinen paperipuolisko päälle ja taittelemalla reunat tiiviisti kiinni. Aloita ylhäältä edeten kohti sydämen alaosaa.

  4. Paista nyytit 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia riippuen kalapalojen koosta. Voit myös nostaa paketit grilliin. Paista nyyttejä epäsuoralla lämmöllä 10–15 minuuttia.

  5. Tarjoa vihreän salaatin ja kirsikkatomaattien kanssa.

 

Vinkki: Ellet jaksa askarrella papereista sydämenmuotoisia, niin laita kalapalat rennosti keskelle paperia ja taittele nyytiksi tavalliseen tapaan.

Juomasuositus
Siikaa en papillote

Vivahteikkaat ja ryhdikkäät saksalaiset rieslingviinit ovat nappivalinta kalalle paperissa. Viinien napakat hapot pelaavat yhteen sekä sitruunan että vuohenjuuston hapokkuuden kanssa, ja rieslingin kukkea hedelmäisyys tukee vaalean kalan herkullista aromia. Valitse kuiva tai puolikuiva viini oman makusi mukaan.