Takaisin
Resepti

Sillikaviaari

Gluteeniton

Sillikaviaari

Gluteeniton
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Sillikaviaari on monelle juhlapyhien herkku. Jos sen seuralaiset eli keitetyt perunat ja tumma leipä alkavat tympiä, niin kokeile vaihteeksi tarjota vaikka perunalettujen kera.

Juomasuositus

Raikas ja maltainen lager tai viinivaihtoehtoina hedelmäiset, sitruksiset ja kevyen paahteiset kuohuviinit tai samppanja.

Valmistusaineet
  • 3 matjes-sillifileetä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 pientä kevätsipulia

  • 2 keitettyä munaa

  • 1 prk (120 g) smetanaa

  • 0,75 dl täysmajoneesia

  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Tarjoiluun

  • ruohosipulia ja mätiä

Valmistusohjeet
  1. Kuutioi sillifileet. Voit halutessasi huuhtaista fileet ennen kuutioimista. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna sipulit varsineen. Kuori ja kuutioi munat. Yhdistä kaikki aineet ja anna maustua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

  2. Tarjoa perunalettujen tai tumman leivän kanssa.

Resepti on julkaistu alunperin Etiketti 4/2014.