Takaisin
Resepti

Sinisimpukat merimiehen tapaan

Gluteeniton

Sinisimpukat merimiehen tapaan

Gluteeniton
20 min
4 henkilöä
20 min
4 henkilöä

Merimiehen simpukat, Moules marinières, on yksinkertaisuudessaan juhlava ja kaunis klassikkoannos.

Juomasuositus

Merimiehen (muijan) simpukoille istuu klassinen kuiva valkoviini. Alsacen rieslingiä tai Loiren muscadet’a voi lorauttaa niin keittoon kuin laseihinkin.

Valmistusaineet
  • 1 kg tuoreita simpukoita 

  • 2 salottisipulia 

  • 1 valkosipulinkynsi 

  • 2 rkl voita 

  • 1 rkl kalafondia tai 1/2 kalaliemikuutiota 

  • 1 dl vettä 

  • 2 dl valkoviiniä 

  • 2 dl kuohukermaa 

  • 1/2 tl suolaa 

  • 1/4 tl mustapippuria 

  • 1/2 rku persiljaa hienonnettuna 

Valmistusohjeet
  1. Puhdista simpukat harjaamalla ne juuresharjalla juoksevan veden alla. Poista simpukoiden parta. Heitä pois kuoreltaan vaurioituneet ja sellaiset, jotka eivät sulkeudu napsauttamalla kuorta. Laita simpukat lävikköön valumaan.  

  2. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita voissa isossa kannellisessa kattilassa, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää kalafondi, vesi, valkoviini ja kuohukerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna liemen kiehahtaa. 

  3. Lisää simpukat ja keitä kovalla lämmöllä kannen alla noin 3 minuuttia. Ravista kattilaa välillä. Simpukat ovat valmiita, kun kuoret ovat auenneet. Poista aukeamattomat simpukat.  

  4. Lisää hienonnettu persilja ja nosta simpukat tarjoiluvadille. Valuta päälle keitinlientä. Tarjoa vaalean leivän tai maalaisranskalaisten kanssa.  

 

Simpukoiden seuraksi sopii vaalea leipä tai maalaisranskalaiset. Katso ohje.

Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström