Sisäpaistipata kolmen sipulin ja punajuuren kera

Muheva lihapata valmistetaan sisäpaistista. Liha hautuu mureaksi kolmen sipulin ja punajuuren syleilyssä. Päälle ripotellaan sinihomejuustoa.

Valmistusaineet

  • 500 g naudan sisäpaistia
  • 4 salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 500 g punajuuria (n. 4 kpl)
  • 1 pieni purjo
  • 2 laakerinlehteä
  • n. 3 dl lihalientä
  • n. 100 g sinihomejuustoa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • mustapippuria myllystä, (suolaa)

Paistamiseen:
  • 2 rkl voi–öljyseosta

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi liha. Kuori ja lohko sipulit ja punajuuret. Huuhtaise purjo ja viipaloi se reiluiksi paloiksi.
  2. Paista lihaan padassa tai paistinpannulla voi–öljyseoksessa kaunis väri. Paistamisen voi tehdä muutamassa erässä. Lisää pataan liha, kasvikset, laakerinlehdet ja lihaliemi.
  3. Kypsennä pataa hellalla tai 175-asteisessa uunissa tunnin verran, kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa lihalientä.
  4. Murustele juusto pataan. Mausta hunajalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa, mutta huomioi, että juustosta ja lihaliemestä tulee jo suolaisuutta pataan.
  5. Tarjoa pata leivän, perunoiden, riisin tai salaatin kanssa.
Juomasuositus
Sisäpaistipata kolmen sipulin ja punajuuren kera

Punajuuren makeus ja sinihomejuuston voimakkuus ja suolaisuus tekevät sisäpaistipadasta mainion olutruoan. Tumma lager tai hedelmäinen ale ovat oluttyyppien parhaat valinnat.

Punaviineistä voi kokeilla Pinot Noir -rypälettä Uudesta-Seelannista tai Ranskan Bourgognesta – näiden viinien tuoksusta ja mausta kun voi löytää myös punajuuren aromeita.