Tarjoile tämä salaatti lämpimänä tai jäähtyneenä vaikkapa kalan tai vaalean lihan lisäkkeenä.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Tämän salaatin voit tarjota juhlissa noutopöydässä tai arkena vaikkapa lounassalaattina.
Lohen ja avokadon täyteläisyys ja sitruksen hapokkuus kaipaavat raikkaan hapokasta valkoviiniä seurakseen. Valitse pirteä ja hedelmäinen tai vivahteikas ja ryhdikäs kuiva tai puolikuiva riesling Chilestä, Saksasta tai Itävallasta.
Oluista rapsakka pils.
350 g kuviopastaa, esim. penne
2 dl hienoksi raastettua parmesaania
200 g kylmä- tai lämminsavustettua lohta
1 ruukku vesikrassia
2 avokadoa
1 rkl sitruunamehua
Ruohosipulikastike:
2 sitruunaa
n. 1,5 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria myllystä
1 dl hienonnettua, tuoretta
ruohosipulia tai lehtipersiljaa
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Valmista kastike pastan kypsyessä. Pese toinen sitruuna erityisen huolellisesti, ja raasta sen kuori. Purista mehu molemmista. Ota 1 rkl mehusta sivuun. Sekoita öljy, sitruunan mehu ja kuoriraaste. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttisilpulla. Yhdistä keitetty, valutettu pasta, kastike ja parmesaani. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta jääkaappiin viilentymään.
Lisää lohi pieninä paloina ja vesikrassi. Poista avokadoista kuoret ja kivi. Kuutioi avokado. Pirskottele päälle sitruunamehua. Lisää muiden aineiden joukkoon. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sitruunaa tai suolaa.
Vinkki: Avokado tummuu sitruunasta huolimatta säilytyksen aikana. Jos haluat tehdä salaatin hyvissä ajoin, lisää avokadot salaattiin viimeisenä vasta juuri ennen ruokailua.