Oletko jo kokeillut liekittämisen klassikkoa, Crêpes Suzetten eli appelsiiniohukaisten valmistusta?
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Millefoglie (ranskalaisittain mille-feulle) on yksi Italian suosikkileivonnaisista ja tarkoittaa sananmukaisesti tuhatta kerrosta. Lehtevä kerroskakku maistuu myös sitruunaisena ja proseccon kanssa.
Prosecco on Italian suosituin kuohuviini. Se sopii seurustelun lisäksi loistavasti monien jälkiruokien juomapariksi pehmeän mutta runsaan hedelmäisyytensä ansiosta. Herkkä ja sitruunainen leivos saa proseccon päärynäaromeista hauskan leikkikaverin!
2 lehtitaikinalevyä
4 tl sokeria
Täyte:
3 dl kevytmaitoa
3 keltuaista
3 rkl sokeria
3 rkl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunakuori raastettuna
Koristeluun:
½ dl tomusokeria
Sulata lehtitaikinalevyt ja aseta ne leivinpaperin päälle. Kaulitse 12 x 24 cm kokoisiksi. Ripottele päälle sokeria ja tee pintaa haarukalla reikiä vieriviereen. Paista pohjat kypsiksi 225-asteisessa uunissa noin 10–13 minuuttia tai kunnes sokeri on sulanut pintaan.
Valmista täyte. Pese sitruuna ja raasta sen kuori kattilaan. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi vispilällä. Mittaa kattilaan lopuksi kevytmaito ja sekoita hyvin.
Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se paksunee. Siirrä seos kulhoon jäähtymään ja peitä kelmulla. Paina kelmu aivan seoksen pintaan, jotta siihen ei muodostu kuorta. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin pariksi tunniksi.
Kokoa leivonnainen. Halkaise paistetut lehtitaikinalevyt keskeltä. Nosta yksi pohjista tarjoilualustalle ja levitä 1/3 osa täytteestä sen päälle. Tee loput kerroksista samaan tapaan. Lisää päälle kansi. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja tarjoa leivonnainen heti.