Tarja Turusen sitruunakana

Sitruunakana on laulaja Tarja Turusen bravuuri. Tarjoa uuniperunoiden, riisin tai salaatin kera.

Valmistusaineet

  • kokonainen kananpoika
  • 10–15 sitruunaa
  • merisuolaa

Valkoviinikastike:
  • 1/2 dl hienoksi silputtua salottisipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
  • hyppysellinen sahramia tai paprikajauhetta

Valmistusohjeet

  1. Purista sitruunoista mehu sopivan kokoiseen kattilaan. Laita kokonainen sula kananpoika kattilaan ja sulje kansi. Anna kanan marinoitua sitruunamehussa useita tunteja. Kääntele kanaa, jotta se marinoituu joka puolelta.
  2. Lämmitä uuni 180–200 asteeseen. Nosta kana uunipellille, johon on ripoteltu sentin paksuudelta merisuolaa. Laita kana uuniin ja seuraa sen kypsymistä. Valmis kana on rapsakka, ja sen liha irtoaa luista helposti.
  3. Tarjoa uuniperunoiden, riisin tai salaatin kera.

Valkoviinikastike:
Kuullota salottisipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä pehmeäksi, mutta älä ruskista niitä. Kaada joukkoon valkoviini ja sahrami. Kiehauta.