Sitruunamarinoitu hauki

Tertin kartanon herkullinen kesä-ceviche syntyy raakakypsennetystä hauesta ja uusista perunoista. Muista kuitenkin pakastaa hauki ennen valmistusta.

Valmistusaineet

  • 600 g pakastettua haukifileetä

  • 20 g merisuolaa

  • Tarjoiluun keitettyjä perunoita

Liemi:

  • 2 dl rypsiöljyä

  • 0,5 dl sitruunamehua

  • 0,5 dl valkoviinietikkaa

  • 6 rkl sokeria

  • puolikas punasipuli hienonnettuna

  • 2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohjeet

  1. Suolaa filee, kääri kelmuun ja pakasta (hauen raakakypsennys vaatii ennen käyttöä kalan pakastamista, joka tappaa mahdolliset loiset). Ota kala pois pakkasesta vuorokautta ennen tarjoilua. Anna fileen sulaa, poista mahdolliset ruodot ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

  2. Valmista cevichelle liemi. Sekoita öljy, sitruunamehu, etikka ja sokeri tehosekoittimessa. Lisää vielä punasipuli ja tilli. Surauta hienoksi.

  3. Laita hauenpalat kannelliseen astiaan ja kaada liemi päälle. Anna palojen maustua jääkaapissa noin vuorokauden. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Juomasuositus
Sitruunamarinoitu hauki

Sitruunamarinoidun hauki-cevichen kanssa maistuu vivahteikas ja ryhdikäs sauvignon blanc Chilen viileästä San Antoniosta tai Uuden-Seelannin Marlborough'sta. Näiden viinien ryhdikäs, raikas hapokkuus pelaa hienosti yhteen sitruunan kirpeyden kanssa hauen makua peittämättä.

Oluista vaaleat, raikkaat ja hedelmäiset vehnäoluet ovat oivallinen vaihtoehto.