Sitruunapannukakut

Perinteinen lättytaikina muhevoituu sitruunasta ja unikonsiemenistä. Päälle vielä aimo loraus vaahterasiirappia, niin täydellinen brunssiherkku on valmis.

Valmistusaineet

  • 2 munaa

  • 2 rkl sokeria

  • 1 prk (250 g) ricottaa tai ranskankermaa

  • 3 dl (täys)maitoa

  • 2 rkl voisulaa

  • 2 tl raastettua luomusitruunankuorta

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 2 rkl unikonsiemeniä

  • 2 tl leivinjauhetta

Paistamiseen

  • voita

Tarjoiluun

  • vaahterasiirappia

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi vatkaimella. Yhdistä eri astiassa ricotta, maito, voisula ja sitruunan kuoriraaste ja kääntele seos nopeasti vaahtoon. Sekoita jauhot, siemenet ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

  2. Paista taikinasta miedohkolla lämmöllä paksuja lettuja voissa. Taikinasta tulee noin 20 pientä tai 10 isoa lettua.

  3. Tarjoa vaahterasiirapin kanssa. Pannukakut viihtyvät myös kermavaahdon ja marjojen, kuten mustikoiden, seurassa.

Vinkki: Voit korvata jauhot osittain tai kokonaan täysjyvävehnäjauhoilla. Paistamiseen voi käyttää voin sijaan rypsiöljyä.

Juomasuositus
Sitruunapannukakut

Vaahterasiirapilla silattua makeutta raikastaa yhdysvaltalainen tai uusiseelantilainen perinteisellä menetelmällä valmistettu kuiva kuohuviini, jossa on vähintään 10 grammaa sokeria tasapainottamassa liittoa pannukakkujen kanssa. Viinien sitrusaromit ja kypsä hedelmäisyys takaavat onnistuneen liiton.