Takaisin
Resepti

Sitruunapizza

Kasvisruokavalio

Sitruunapizza

Kasvisruokavalio
4+ tuntia
4 hlö
4+ tuntia
4 hlö

Tiesitkö, että sitruuna sopii myös pizzaan – kokeile vaikka, saatat yllättyä! Seuraksi sopii italialainen kuohuviini, tottakai.

Juomasuositus

Herkkäarominen sitruunapizza kaipaa tyylikästä juomakumppania. Perinteisen menetelmän kuohuviini franciacorta Lombardiasta yllättää vivahteikkuudellaan ja hienostuneella paahteisuudellaan.

Valmistusaineet
  • 200 g ranskankermaa 

  • 2 (á 125 g) burratajuustoa  

  • 1–2 luomusitruunaa 

  • 2 tl sokeria 

  • 2 tl oliiviöljyä 

  • 50 g rucolaa 

  • 2 rkl oliiviöljyä 

  • ½ tl mustapippuria myllystä 

Pohja: 

  • 3 ½ dl (350 g) kädenlämpöistä vettä 

  • 1 tl (4 g) kuivahiivaa 

  • 1 rkl (18 g) hienoa merisuolaa 

  • 7,5–8 dl Tipo 00 -jauhoja 

Valmistusohjeet
  1. Valmista pizzapohja. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa noin 5 minuuttia. Peitä taikina kostealla liinalla tai tuorekelmulla ja anna levätä noin 10 min.  

  2. Jatka taikinan vaivaamista vielä 10 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Peitä kulho kostealla liinalla tai tuorekelmulla. Anna levätä 3 tuntia huoneenlämmössä. 

  3. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Pyöritä taikinat palloiksi ja kohota vielä peitettynä noin 1 tunnin ajan. 

  4. Lämmitä uuni grillivastuksilla 275 asteeseen tai niin kuumaksi kuin mahdollista. Aseta pizzakivi tai väärinpäin käännetty tyhjä uunipelti uunin ylimmälle tasolle. Voi tehdä pizzan myös suoraan pellille, mutta älä käytä leivinpaperia, se syttyy helposti kuumassa uunissa.  

  5. Leikkaa sitruuna ohuiksi siivuiksi ja ripottele siivujen päälle sokeria. Paista siivuja oliiviöljyssä paistinpannulla, kunnes ne ovat hieman pehmentyneet ja saaneet väriä.  

  6. Nosta taikinapallo jauhotetulle työpöydälle. Painele taikinassa olevaa ilmaa keskeltä reunoille. Venytä halkaisijaltaan 30 cm kokoiseksi pohjaksi. Käytä apuna runsaasti jauhoja. Siirrä pohja pizzalapiolle tai ohuelle leikkuulaudalle.  

  7. Levitä pizzapohjan päälle ranskankermaa. Sitten muutama sitruunasiivu ja revi päälle burratajuustoa.  

  8. Paista 3–5 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Viimeistele pizza rucolalla, oliiviöljyllä ja mustapippurilla.  



Reseptit Mika Rampa, kuvat Timo Pyykkö, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström
Tulinen kinkkupizza

Tulinen kinkkupizza vie kielen mennessään! Sahramilla maustetusta pohjasta syntyy kaksi pizzaa: hedelmäinen juustopizza valkoisella kastikkeella ja tulinen kinkkupizza itsetehdyllä tomaattikastikkeella.

Katso resepti >