Takaisin
Resepti

Sitruunaruohoinen crème brûlée

Sitruunaruohoinen crème brûlée

60+ min
60+ min

Sitruunaruoho raikastaa perinteisen crème brûléen.

Juomasuositus

Tämän aasialaisittain valmistetun crème brûléen eli paahtovanukkaan kanssa tarjottavaksi sopii mainiosti muscat-kuohuviini. Kokeilla kannattaa myös italialaista helmeilevää valkoviiniä moscato d´astia.

Valmistusaineet
  • 1 1/2 dl kookosmaitoa

  • 1 dl kuohukermaa

  • 1 dl kevytmaitoa

  • 2 kpl sitruunaruohoa

  • 1/2 dl sokeria

  • 4 keltuaista

  • 1 tl limetin mehua

  • Pinnalle: ruokosokeria

Valmistusohjeet
  1. Paloittele sitruunaruohot noin senttimetrin mittaisiksi paloiksi ja yhdistä ne kookosmaidon, kerman ja kevytmaidon kanssa. Kuumenna seos kiehuvaksi kattilassa.

  2. Sekoita keltuaiset ja sokeri keskenään tasaiseksi. Vältä turhaa vaahdottamista.

  3. Siivilöi sitruunaruohon palat pois kerma-maidosta ja yhdistä neste varovasti sekoittaen keltuais-sokeriseokseen. Mausta limetin mehulla.

  4. Kaada seos pieniin vuokiin. Kypsennä vuokia 110-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia eli kunnes vanukkaat ovat kauttaaltaan kypsiä. Vanukasseos saa olla hiukan tytisevä muttei juokseva.

  5. Jäähdytä vuokia viileässä vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli.

  6. Ripottele ennen tarjoilua vanukkaan pintaan ruokosokeria ja paahda sokeri kauniin ruskeaksi joko grillivastuksen alla tai nestekaasupolttimella. Tarjoa heti.

  7. Sitruunaruohon voi jättää ohjeesta myös pois. Tällöin vanukas maistuu voimakkaammin kookokselta.