Sitruunasuflee

Kohokas on klassikkojälkiruokien kruunaamaton kuningas, joka päättää aterian hattarankevyesti.

Valmistusaineet

  • 2 kananmunanvalkuaista

  • 3 rkl lemon curd -tahnaa

  • vuokiin

  • voita

  • 0,5 dl sokeria

Viimeistelyyn

  • tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Voitele ja sokeroi neljä pientä jälkiruokavuokaa.

  2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

  3. Kääntele lemon curd varovasti valkuaisvaahdon sekaan.

  4. Jaa seos jälkiruokavuokiin.

  5. Kypsennä kohokkaat 175-asteisessa uunissa, noin 8–10 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paistumisen aikana.

  6. Siivilöi kohokkaiden päälle tomusokerihuntu ja tarjoile heti.

Vinkki: vatkaa valkuaiset huoneenlämpöisinä – silloin ne vaahtoutuvat paremmin, ja kohokkaat nousevat hyvin.

Juomasuositus
Sitruunasuflee

Klassisten ja koostumukseltaan keveiden kohokkaiden juomakumppaniksi sopii ranskalaiseen tapaan samppanja.