Millefoglie (ranskalaisittain mille-feulle) on yksi Italian suosikkileivonnaisista ja tarkoittaa sananmukaisesti tuhatta kerrosta. Lehtevä kerroskakku maistuu myös sitruunaisena ja proseccon kanssa.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Kohokas on klassikkojälkiruokien kruunaamaton kuningas, joka päättää aterian hattarankevyesti.
Klassisten ja koostumukseltaan keveiden kohokkaiden juomakumppaniksi sopii ranskalaiseen tapaan samppanja.
2 kananmunanvalkuaista
3 rkl lemon curd -tahnaa
0,5 dl sokeria
Viimeistelyyn:
tomusokeria
Voitele ja sokeroi neljä pientä jälkiruokavuokaa.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Kääntele lemon curd varovasti valkuaisvaahdon sekaan.
Jaa seos jälkiruokavuokiin.
Kypsennä kohokkaat 175-asteisessa uunissa, noin 8–10 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paistumisen aikana.
Siivilöi kohokkaiden päälle tomusokerihuntu ja tarjoile heti.
Vinkki: vatkaa valkuaiset huoneenlämpöisinä – silloin ne vaahtoutuvat paremmin, ja kohokkaat nousevat hyvin.