Takaisin
Resepti

Skagenröra salaatinlehdellä

Skagenröra salaatinlehdellä

40 min
10 hlö
40 min
10 hlö

Tuttu Skagenröra nautitaan leivän sijaan salaantinlehdeltä pienenä cocktailpalana. Uudenlaisen maun klassiseen ohjeeseen saa valmistamalla sen kylmäsavustetuista katkaravuista.

Juomasuositus

Vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit eivät pelästy kylmäsavun aromia tai majoneesiseoksen täyteläisyyttä. Klassinen valinta on tammettamaton chardonnay Chablis’n alueelta, mutta kannattaa kokeilla myös itävaltalaista mausteisen hapokasta grüner veltlineriä. Myös kuivat tai puolikuivat pirteät ja hedelmäiset riesling-viinit Saksasta tai Chilestä raikastavat suun kauniisti. 

Oluen ystävä valitsee aromikkaan pilsin tai raikkaan vehnäoluen.

Valmistusaineet
  • 500 g kuorellisia katkarapuja 
 

Majoneesiseos

  • 1 dl majoneesia 

  • n. 0,5 dl ranskankermaa 

  • 2 tl sitruunamehua 

  • 2 rkl hienonnettua tilliä 

  • 0,5 tl sormisuolaa 

  • 0,5 tl mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

  • 2 kerää sydänsalaattia tai endiiviä 

  • 100 g siianmätiä 

  • muutama oksa tilliä

Valmistusohjeet
  1. Kuori ravut. Taputtele ne kuiviksi talouspaperilla.

  2. Yhdistä majoneesi, ranskankerma, sitruunamehu ja tilli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon katkaravut.

  3. Irrota salaatinlehdet. Huuhtaise ja kuivaa ne. Asettele lehdet tarjoiluvadille. Nosta päälle katkaraputahnaa. Koristele mädillä ja tillillä.