Takaisin
Resepti

Sloppy Joe -hampurilainen

Sloppy Joe -hampurilainen

60 min
4 hlö
60 min
4 hlö

Jenkkikeittiön perusohje, herkullinen Sloppy Joe -burgeri valmistuu helposti, vaikka olisi keittiöpeukalo keskellä kämmentä.

Juomasuositus

Sloppy Joe viihtyy jenkkioluen seurassa: valitse makusi mukaan joko reilummin humaloitu IPA tai raikkaan maltainen lager.

Kalifornialaiset zinfandel-rypälettä sisältävät punaviinit ovat myös sopivan meheviä hampurilaisen kaveriksi.

Valmistusaineet
  • 4 hampurilaissämpylää

  • 4 rkl majoneesia

  • 4 viipaletta cheddaria

  • muutama salaatinlehti

  • 2 tomaattia

  • 1 pieni punasipuli viipaloituna

Jauhelihakastike

  • 1 keskikokoinen sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 suippopaprika

  • 1 sellerinvarsi

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 400 g pihvikarjan jauhelihaa

  • 1 prk (400 g) säilyketomaatteja, mieluiten kirsikkatomaattia

  • 3 rkl ketsuppia

  • 1 rkl Worcestershire-kastiketta

  • suolaa, mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Tee ensin jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Viipaloi selleri.

  2. Kuullota sipulisilppua, paprikaa ja selleriä muutama minuutti pannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Kaada pannulle tomaatit liemineen, ketsuppi ja Worcestershire-kastike.

  3. Keitä keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 25 minuuttia. Seos saa olla jämäkkää, niin se pysyy hyvin sämpylällä. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Lämmitä halkaistut sämpylät. Sipaise pinnoille majoneesia. Lisää pohjalle juusto, salaatti, tomaatti- ja punasipuliviipaleet. Lusikoi päälle jauheliha- kastiketta. Laita kansi päälle.