Souvlaki-vartaat broilerista

Kreikkalaiset souvlaki-vartaat tehdään vaihteeksi broilerista ja tarjotaan tsatsikin tai chilimajoneesin kera.

Valmistusaineet

  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl kuivattua oreganoa tai 3 rkl tuoretta hienonnettuna
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 tl (sormi)suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä
  • 4 broilerin rintafileetä
  • n. 3 tl juoksevaa hunajaa

Tarjoiluun
  • grillattua leipää, tsatsikia

Valmistusohjeet

  1. Mittaa etikka, sitruunamehu, oregano ja öljy kulhoon. Lisää suola ja pippuri.
  2. Nuiji rintafileitä hieman ohuemmiksi. Leikkaa ne 5 osaan. Laita palat mausteöljyyn.
  3. Paista paloja grillissä tai paistinpannulla n. 3 min molemmilta puolilta tai kunnes broileri on kypsää.
  4. Tikuta varrastikkuihin. Valuta päälle hieman hunajaa.
  5. Tarjoa sellaisenaan tai grillatun leivän ja tsatsikin kanssa.

Vinkki:

Voit valmistaa vartaat myös possun sisäfileestä. Tämä ruoka maistuu paitsi noutopöydässä, myös kesäisenä lounaana kreikkalaisen salaatin kera.




Näillä ohjeilla syntyvät juhlat kymmenelle:
Caprese uunikuivatuilla tomaateilla
Kuskus-oliivi-vegesekoitus
Peruna-papusalaatti
Punainen pestokastike
Chilimajoneesi
Yrtti-mantelikastike
Italialaiset kalapullat
Skagenröralla ja parsalla täytetty voileipäkakku