Steak salad saksanhirvestä

Valmista herkullinen Steak salad ranskalaisittain sinappikastikkeen ja homejuuston kera.

Valmistusaineet

  • 500 g saksanhirven sisäfileetä
  • 1 päärynä
  • 1 rkl voita + 1 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Hunajainen dijon-vinaigrette
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Salaatti
  • 1,5 l erilaisia salaatteja, esim. rucolaa, salaattipinaattia ja punasalaattia
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 150 g Fourme d´ambert- tai muuta sinihomejuustoa
  • 3 rkl paahdettuja, rouhittuja 
  • saksanpähkinöitä

Valmistusohjeet

  1. Ota liha noin 0,5 h ennen paistamista huoneenlämpöön.

  2. Kuori ja kuutioi päärynä. Paista sitä pannulla voi- tai öljytilkassa muutama minuutti sekoitellen. Laita sivuun.

  3. Paista lihaan kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Työnnä lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Jatka paistamista 150-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 58:a astetta. Tällöin liha on kauniin rosee. Jos pidät kypsemmästä lihasta, jatka paistamista kunnes sisälämpö on 64 astetta. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Kääri liha folioon ja anna levähtää n. 15 minuuttia. Leikkaa viipaleiksi.

  5. Tee kastike. Sekoita sinappi, hunaja ja etikka keskenään. Kaada joukkoon öljy ohuena nauhana, kastiketta koko ajan sekoittaen. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

  6. Huuhtaise ja kuivaa salaatit. Laita ne laakeaan tarjoiluastiaan. Puolita kirsikkatomaatit. Murustele juusto pieniksi paloiksi. Lisää tomaatit, juusto ja päärynäpalat. Kaada joukkoon kastike ja sekoita kevyesti.

  7. Asettele päälle lihaviipaleet. Viimeistele pähkinöillä.

Juomasuositus
Steak salad saksanhirvestä

Steak saladin makumaailmaan täydentäviksi pareiksi sopivat joko Pohjois-Rhônen keskitäyteläiset syrah’t tai etelän chateauneuf-du-papet kypsällä marjaisuudellaan