Herkullinen ja vähärasvainen naudan kuve, flank steak, on tosigrillaajien suosikki myös lihaisaan salaattiin.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Valmista herkullinen Steak salad ranskalaisittain sinappikastikkeen ja homejuuston kera.
Steak saladin makumaailmaan täydentäviksi pareiksi sopivat joko Pohjois-Rhônen keskitäyteläiset syrah’t tai etelän chateauneuf-du-papet kypsällä marjaisuudellaan
500 g saksanhirven sisäfileetä
1 päärynä
1 rkl voita + 1 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Hunajainen dijon-vinaigrette
1 tl Dijon-sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Salaatti
1,5 l erilaisia salaatteja, esim. rucolaa, salaattipinaattia ja punasalaattia
250 g kirsikkatomaatteja
150 g Fourme d´ambert- tai muuta sinihomejuustoa
3 rkl paahdettuja, rouhittuja
saksanpähkinöitä
Ota liha noin 0,5 h ennen paistamista huoneenlämpöön.
Kuori ja kuutioi päärynä. Paista sitä pannulla voi- tai öljytilkassa muutama minuutti sekoitellen. Laita sivuun.
Paista lihaan kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Työnnä lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Jatka paistamista 150-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 58:a astetta. Tällöin liha on kauniin rosee. Jos pidät kypsemmästä lihasta, jatka paistamista kunnes sisälämpö on 64 astetta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kääri liha folioon ja anna levähtää n. 15 minuuttia. Leikkaa viipaleiksi.
Tee kastike. Sekoita sinappi, hunaja ja etikka keskenään. Kaada joukkoon öljy ohuena nauhana, kastiketta koko ajan sekoittaen. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Huuhtaise ja kuivaa salaatit. Laita ne laakeaan tarjoiluastiaan. Puolita kirsikkatomaatit. Murustele juusto pieniksi paloiksi. Lisää tomaatit, juusto ja päärynäpalat. Kaada joukkoon kastike ja sekoita kevyesti.
Asettele päälle lihaviipaleet. Viimeistele pähkinöillä.