Suklaa-pähkinägranola

Granolassa rapeiksi paahdetut kaurahiutaleet kohtaavat suklaahiput ja pähkinät. Lopputulos saa auringon paistamaan ankeampaankin aamuun.

Valmistusaineet

Noin litraan valmista granolaa tarvitset

  • 6 dl kaurahiutaleita

  • 3 rkl kookoshiutaleita

  • 3 dl erilaisia pähkinöitä, esim. cashew, pistaasi ja kuorellinen manteli

  • 0,5 dl rypsiöljyä

  • 0,5 dl vaahterasiirappia (tai agavesiirappia)

Lisäksi

  • 1 dl kuivattuja hedelmiä pieninä kuutioina tai kuivattuja marjoja

  • 1 dl rouhittua tummaa suklaata

  • jogurttia

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kaura- ja kookoshiutaleet kulhoon. Lisää pähkinät, öljy ja siirappi. Sekoita hyvin. Kumoa seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

  2. Paista 150-asteisessa uunissa 25–40 minuuttia välillä seosta käännellen, kunnes granola on kauniin kullanruskeaa.

  3. Lisää jäähtyneeseen seokseen kuivatut hedelmät tai marjat ja suklaarouhe. Granola säilyy kannellisessa astiassa muutaman viikon. Tarjoa jogurtin kera.

Juomasuositus
Suklaa-pähkinägranola

Brunssilla voi myös hullutella ja valita kuplajuomaksi vaaleanpunaisen makean kuohuviinin.

Muscat-pohjaiset pirskahtelevat tai kuplivat makeat juomat sopivat suklaagranolalle ja muille brunssipöydän herkuille, kun ne tarjotaan jääkylminä. Näissä viineissä on myös usein normaalia alhaisempi alkoholipitoisuus, mikä sopii hyvin brunssin tarjoamisen ajankohtaan.

Muista myös alkoholiton vaihtoehto.