Takaisin
Resepti

Suklaa-punajuurikakku

Suklaa-punajuurikakku

60+ min
12 hlö
60+ min
12 hlö

Herkullinen suklaakakku yhdistää yllättäviä makuja: punajuurta, suklaata ja lasissa kuohuvaa porter-olutta.

Juomasuositus

Suklaa suorastaan rakastaa samettista tummaa olutta. Unohda ennakkoluulot ja valitse mehevän kakun tasapainoiseksi kumppaniksi täyteläisen suklainen ja voimakas, mutta pehmeä stout tai porter.

Valmistusaineet
  • 200 g tummaa suklaata

  • 250 g punajuurta

  • 225 g huoneenlämpöistä voita

  • 2,5 dl fariinisokeria

  • 4 kananmunaa

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 50 g mantelijauhetta

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1/2 tl jauhettua kardemummaa

  • 1/2 tl kanelia

Päälle

  • 100 g sulatettua tummaa tai maitosuklaata, rouhittua mantelia

Tarjoiluun

  • vaniljajäätelöä, vatkattua vaniljakastiketta tai kermavaahtoa

Valmistusohjeet
  1. Sulata rouhittu suklaa ja anna sen jäähtyä sillä aikaa, kun valmistelet muut aineet. Kuori ja raasta punajuuret. Laita hetkeksi sivuun.

  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele sekaisin, mutta älä enää vatkaa. Lisää joukkoon punajuuriraaste ja sulatettu suklaa. Kaada taikina irtopohjavuokaan (halkaisija noin 23 cm).

  3. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Se saa olla aavistuksen tahmea, sillä kakku vetäytyy myös paistamisen jälkeen. Liikaa paistettu kakku on kuiva.

  4. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia. Irrota vuoka ja laita se takaisin kakun päälle, niin kosteus jää kakkuun. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Koristele kakku suklaasulalla sekä kuumalla pannulla paahdetulla mantelirouheella. Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.