Takaisin
Resepti

Sydänsalaatti-juustokranssi

Sydänsalaatti-juustokranssi

20 min
6 hlö
20 min
6 hlö

Kolmen maun tuorejuustopalloista pyöräytetty kranssi on kaunis kuin joulukoriste. Juustopallot voi syödä rapean crostinin päällä tai kääräistä salaatinlehteen.

Juomasuositus

Pinot Grigio -rypäleestä valmistetaan kepeitä valkoviinejä erityisesti Italian Venetossa. Niiden mehevän päärynäinen makumaailma ja raikas hapokkuus tekee niistä täydellisen kumppanin alkupalana tarjottavalle salaattijuustokranssille. Olutvaihtoehtona voi tarjota witbier-tyylistä vehnäolutta.

Valmistusaineet
  • 2 (200 g) sydänsalaattia 

  • 150 g tummia viinirypäleitä 

  • 100 g crostineja  

  • 1 päärynä 

Yrttijuustopallot: 

  • 200 g yrttituorejuustoa 

  • 1/2 rku ruohosipulia 

  • 1/2 rku persiljaa 

Pistaasijuustopallot: 

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa 

  • 50 g manchegojuustoa 

  • 70 g kuorittuja pistaasipähkinöitä 

Leipämuru-juustopallot: 

  • 100 g saaristolaisleipää 

  • 1 rkl rypsiöljyä 

  • 200 g piparjuurituorejuustoa  

Valmistusohjeet
  1. Valmista yrttijuustopallot. Hienonna yritit veitsellä. Ota tuorejuustosta noin 1 rkl kokoisia palloja ja pyörittele ne yrteissä. 

  2. Valmista pistaasijuustopallot. Raasta manchego-juusto. Sekoita juustoraaste ja tuorejuusto. Hienonna pistaasit veitsellä tai tehosekoittimessa karkeaksi muruksi. Ota juustoseoksesta noin 1 rkl kokoisia palloja ja pyörittele ne pistaasimurussa. 

  3. Valmista leipämuru-juustopallot. Hienonna leipä tehosekoittimessa. Kuumenna pannulla öljy ja paista leipämuru rapeaksi. Jäähdytä. Ota tuorejuustosta noin 1 rkl kokoisia palloja ja pyörittele ne leipämurussa. 

  4. Leikkaa päärynä viipaleiksi. Irrota sydänsalaatista lehdet ja asettele ne tarjoiluastiaan kranssin muotoon. Lisää päälle juustopalloja, viinirypäleitä, päärynäviipaleita ja crostineja.


    Resepti Mika Rampa. Kuva Kristiina Kurronen. Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström