Taivaallinen tyrni-valkosuklaajäätelö

Hapokas tyrni ja makea valkosuklaa muodostavat tässä ilman jäätelökonetta syntyvässä herkussa täydellisen parivaljakon.

Valmistusaineet

  • 4 munankeltuaista
  • 3/4 dl hienoa sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 150 g valkosuklaata
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl makeuttamatonta tyrnimehua
  • 2 dl kuohukermaa
  • tarjoiluun tyrnihilloa

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet keltuaisvaahdon joukkoon.
  2. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja yhdistä se hieman jäähtyneenä keltuaisvaahtoon. Lisää joukkoon myös jogurtti ja tyrnimehu.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se kevyesti käännellen muiden ainesten joukkoon.
  4. Kaada jäätelömassa pakastusta kestävään astiaan ja peitä kelmulla. Anna olla pakkasessa vähintään 8 tuntia. Jos käytössä on jäätelökone, jäätelön voi valmistaa myös sillä.
  5. Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmenemään noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele annokset tyrnihillolla.

Vinkki:

Tyrnimehua, -hilloa ja -likööriä kannattaa kokeilla erilaisissa makeissa herkuissa ja leivonnaisissa. Tyrnijauhetta voi ripotella esimerkiksi puuron pinnalle.

Juomasuositus
Taivaallinen tyrni-valkosuklaajäätelö
Kupliva muscat-kuohuviini on annokselle nappivalinta. Yllätyksiä etsivän kannattaa kokeilla tyrnin persoonallista makua korostavaa uuden maailman late harvest -viiniä.