Talven punainen broilerisalaatti

Tässä ohjeessa salaattiin sekoitetaan ruokaisia ja kepeitä herkkupaloja kuten vuohenmaitogoudaa, siemeniä ja vadelmia. Semenet antavat mukavan suutuntuman ja lisäävät annoksen ruokaisuutta.

Valmistusaineet

  • n. 1 l sekasalaattia, esim. rucolaa, jäävuori- ja punasalaattia
  • 4 kypsää broilerin rintafileetä tai minuuttipihviä
  • 4 viipaletta vesimelonia ilman siemeniä
  • n. 100 g vuohenmaitogoudaa tai parmesaania lastuina tai pieninä kuutioina
  • 2 dl kotimaisia pakastevadelmia
  • 4 rkl paahdettuja pähkinöitä tai siemeniä
Kastike:
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet


  1. Tee ensin kastike. Sekoita sitruunamehu ja hunaja keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Pese salaatti ja kuivaa se.
  3. Viipaloi broilerin rintafileet ja kuutioi vesimeloni. Yhdistä kaikki aineet. Valuta päälle kastike ja sekoita varovasti.
Vinkki:
Vadelmien ja vesimelonin lisäksi salaattiin sopivat granaattiomenan siemenet. Voit halutessasi paistaa salaatin joukkoon leipäkuutioita ruokaisuutta lisäämään.
Juomasuositus
Juomasuositus
Pirteät ja hedelmäiset Etelä-Afrikan valkoviinit chenin blancista, sen sekoitteista tai sauvignon blancista sopivat salaatille hienosti. Jos nauttii kuitenkin mieluummin punaviiniä, voi valita eteläafrikkalaisen marjaisan ja raikkaan tai pehmeän ja hedelmäisen punaviinin, mieluusti hieman viilennettynä.

Myös sitruksinen vehnäolut tai maukas siideri on hyvä makupari tälle ruoalle.