Takaisin
Resepti

Talvikarpalo-mocktail

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Talvikarpalo-mocktail

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
10 min
2 henkilöä
10 min
2 henkilöä

Talvikarpalo, kylmän ajan juhliin sopiva alkoholiton drinkki saa ylleen makean huurteisen reunuksen. Vanha parivaljakko, kinuski ja karpalot, ei petä tälläkään kertaa!

Valmistusaineet
  • 4 cl sitruunamehua 

  • 4 cl sokerisiirappia 

  • 8 cl karpalomehua 

  • 12 cl kuohuviiniä (alkoholiton)  

  • kinuskikastiketta

  • sokeria 

  • pakastekarpaloita 

  • rosmariininoksa  

Valmistusohjeet
  1. Valmistele kuohuviinilasit tekemällä niihin kinuskisokerireunukset: kasta lasi kinuskikastikkeeseen ja sen jälkeen hienoon sokeriin. 

  2. Lisää sekoituslasiin sitruunamehu, sokerisiirappi sekä karpalomehu. Sekoita huolella.  

  3. Jaa juoma jo valmisteltuihin kuohuviinilaseihin ja täytä lasi kuohuviinillä. Lisää halutessasi koristeeksi pakastekarpaloita ja rosmariininoksa.  

Vinkki: laakean samppanjalasin lisäksi lasiksi sopii mainiosti myös pyöreäpesäinen samppanjalasi.

Resepti Santeri Saarinen, kuva Antti Vettenranta