Ellet ole vielä kokeillut kvinoaa, niin kokkaa siitä herkullinen lisäkesalaatti.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Tabbouleh on yksi tunnetuimmista Lähi-idän salaateista. Sitruksinen tabbouleh maustetaan tomaatilla ja lehtipersiljalla. Tässä versiossa salaatti saa täyteläisempiä makuja kikherneistä ja paahdetuista kasviksista.
Täyteläisen tabboulehin kanssa sopii vivahteikas ja ryhdikäst sauvignon blanc Chilestä tai Uudesta-Seelannista. Kokeile myös Santorinin saarelta kotoisin olevaa hapokasta Assyrtikoa tai ryhdikästä, kuivaa roseeviiniä Ranskasta tai Italiasta.
Sitruunaiset vehnäoluet ovat myös hyvä vaihtoehto.
1,5 dl bulguria kasvislientä pakkauksen ohjeen mukaan
1 prk (400 g) keitettyjä kikherneitä
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
Paahdetut kasvikset
1 pieni tai puolet isosta kukkakaalista
1 salottisipuli
1 pieni fenkoli
3 rkl oliiviöljyä
0,5 tl gourmetsuolaa, esim. Maldon
0,25 tl mustapippuria myllystä
Kastike
3 valkosipulinkynttä
1 tl gourmetsuolaa, esim. Maldon
1 sitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
(1 rkl sumakkia tai kuivattua paprikajauhetta)
2 tl kuivattua minttua
Valmista ensin paahdetut kasvikset. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Kuori varsi ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Leikkaa fenkoli lohkoiksi. Laita kasvikset uunivuokaan ja valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes kukkakaali on napakan kypsää ja kauniin väristä.
Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä.
Tee kastike. Kuori valkosipulit ja laita ne huhmareeseen suolan kanssa. Hienonna tahnaksi. Lisää joukkoon muut ainekset. Laita kastike hetkeksi sivuun.
Huuhtaise keitetyt kikherneet. Yhdistä ne keitetyn bulgurin, kasvisten ja kastikkeen kanssa. Sekoita joukkoon hienonnettu lehtipersilja. Maista seosta ja lisää tarvittaessa öljyä tai sitruunamehua.