Tapenade-leipäset Välimeren tapaan

Tarjoa leipäsiä alkuruoaksi tai vaikka pieneen nälkään.

Valmistusaineet

Tapenade-tahna
  • 200 g kivettömiä mustia oliiveja
  • 2 anjovisfilettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • persiljaa (jätä hieman koristeeksi)
  • 1 rkl kapriksia
  • 1/2 tl timjamia
  • 1 dl oliiviöljyä

  • Tuoretta patonkia tai maalaisleipää

Valmistusohjeet

  1. Sekoita ainekset timjamia ja öljyä lukuun ottamatta rouheeksi tehosekoittimella. Kaada seos kulhoon, lisää timjami sekä öljy kapeana nauhana koko ajan sekoittaen. Anna maustua jääkaapissa.
  2. Leikkaa patongista noin sentin paksuisia viipaleita. Levitä päälle tapenade-tahnaa ja koristele persiljalla.