Takaisin
Resepti

Täyteläinen kasvispata

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Täyteläinen kasvispata

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
60+ min
4 henkilöä
60+ min
4 henkilöä

Höyryävä pata antaa lämpimän olon.

Juomasuositus

Tämän pataruoan kanssa sopii keskitäyteläinen punaviini, kuten Côtes du Rhône, joka käy myös pataruoan liemeksi.

Valmistusaineet
  • puolikas munakoiso

  • suolaa
  • 5 rkl öljyä
  • 1 iso punasipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 1 valkosipulinkynsi
  • laakerinlehti
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • kasvisliemikuutio
  • 2 dl punaviiniä
  • mustapippuria
  • timjamia
  • rosmariinia
  • (1,5 dl vettä)
  • 1 purkki (n 200 g) säilöttyjä vihreitä linssejä
  • 1 purkki (n. 200 g) säilöttyjä mustapapuja
  • 100g halloumia

 

Valmistusohjeet
  1. Viipaloi munakoiso ja ripottele viipaleille suolaa. Anna suolan vaikuttaa noin puoli tuntia ja pyyhi viipaleet kuiviksi talouspaperilla. Paloittele viipaleet vielä kuutioiksi ja paista niitä padassa oliiviöljyssä. Siirrä kuutiot sivuun odottamaan.
  2. Paloittele sipuli ja porkkana ja kuullota paloja öljytilkassa padassa. Poista paprikasta siemenet ja paloittele paprika, lisää pataan.
  3. Lisää pataan pilkottu valkosipulinkynsi, munakoisokuutiot, laakerinlehti, tomaattimurska, kasvisliemikuutio ja viini sekä mausteet. Neste saa lähes peittää ainekset. Sekoita ja anna hautua padassa noin 40 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa nestettä ja sekoita.
  4. Valuta ja huuhtele mustapavut ja linssit. Kuutioi halloumi ja paista kuutioita nopeasti pannulla. Lisää pavut, linssit ja juustopalat pataan ja sekoita varovasti. Anna ainesten kuumeta.
  5. Tarkista maku ja tarjoa.