Täytetty kuhakääryle hernepyreen kera

Tuhansien järvien Suomi hurahtaa viimeistään kesällä kalastukseen. Valkolihainen kuha on maukas ruokakala.

Valmistusaineet

Hauki-lehtipinaattimureke:
  • 100 g haukifileetä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1/2 tl kalaliemijauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • 1 dl lehtipinaattia

Hernepyree:
  • 100 g herneitä
  • 1 dl purjon vihreää osaa
  • 1/2 nippua persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl kasvislientä
  • suolaa
  • 100 g voita

Kuhakääryleet:
  • 600 g kuhafileitä (n. 150 g/kpl)
  • suolaa, valkopippuria
  • 200 g hauki–lehtipinaattimureketta
  • 3 dl kalalientä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 100 g sipulia
  • 1 rkl maizenaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl ruohosipulia
  • 50 g voita
  • 1 porkkana
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 5 kpl retiisejä
  • 1 palsternakka
  • voita paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Jauha hauki tehosekoittimessa. Lisää sekaan kerma ohuena nauhana koneen pyöriessä koko ajan. Lisää mausteet. Sekoita lopuksi joukkoon kiehautettu ja hienonnettu lehtipinaatti.
  2. Kiehauta herneet sekä hienonnettu purjo, persilja ja valkosipuli kasvisliemessä. Soseuta pyree tehosekoittimessa. Lisää joukkoon pilkottu voi ja mausta suolalla.
  3. Mausta kuhafileet suolalla ja valkopippurilla. Lisää hauki-lehtipinaattimureketta kunkin fileen päälle ja kääri filee rullalle.
  4. Pane rullat kattilaan. Kaada kattilan pohjalle pari senttiä kalalientä ja valkoviiniä sekä lohko sekaan yksi sipuli. Hauduta miedolla lämmöllä noin 12 minuuttia kannen alla.
  5. Nosta kalat vetäytymään talouspaperin päälle. Suurusta haudutusliemi maizenalla kastikkeeksi ja lisää kerma. Tarkista maku ja siivilöi. Lisää kastikkeeseen vielä renkaiksi leikattu ruohosipuli ja vatkaa sekaan 50 grammaa kylmää voita.
  6. Leikkaa porkkana, kevätsipuli, retiisit ja palsternakka pieniksi kuutioiksi ja kypsennä niitä voitilkassa paistinpannulla 2–3 minuuttia.
  7. Asettele kasvikset lautaselle, nosta viereen valutettu kuharulla, lisää lautaselle lusikalla hernepyreetä ja valuta kastiketta ympärille.
Juomasuositus
Täytetty kuhakääryle hernepyreen kera
Kuharullille voi suositella esim. itävaltalaista täyteläistä, sopivan hapokasta ja mukavasti mausteista grüner veltlineriä tai raikkaan hapokasta ja hedelmäistä uuden maailman rieslingiä.