Täytetyt herkkusienet sisältävät nyt fetaa ja chiliä! Sienen ympärille pyöräytetty ilmakuivattu kinkku pitää täytteen napakasti sienen sisällä, ja tilkka hunajaa leikkaa fetan ja kinkun suolaisuutta.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Ruokakirjailija-bloggaaja Virpi Mikkosen raikkaat täytetyt bataatit valmistuvat vaivatta ja reseptiä on helppo varioida esimerkiksi tekemällä kastike kuppimallisiin pikkusalaatteihin ja nauttimalla näin raikkaita kikherne-curry-”tacoja”.
2 pienehköä bataattia
oliiviöljyä
Täyte
1 sipuli
4 dl kikherneitä (kypsiä)
2 dl kookosmaitoa
1–2 rkl maapähkinävoita
1 tl currya
1 tl merisuolaa
muutama rouhaus mustapippuria myllystä
Pinnalle
limen mehua
tuoretta korianteria
murskattuja maapähkinöitä
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese ja halkaise bataatit pituussuunnassa. Öljyä bataattien leikkuupinta kevyesti ja aseta ne leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paista uunissa noin 20 minuuttia.
Valmista sillä välin täyte: Pilko sipuli. Öljyä paistinpannu ja kuullota sipulia kevyesti. Lisää kikherneet, kookosmaito, maapähkinävoi ja mausteet. Kypsennä noin 10 minuuttia.
Paistoajan loputtua käännä bataatit leikkuupinta ylöspäin ja paista vielä noin 5 minuuttia tai kunnes bataatti on pehmeä haarukalla kokeiltaessa.
Ota bataatit uunista ja nosta lautasille. Lusikoi päälle kikherneseosta, purista päälle reilusti limemehua ja ripottele pinnalle korianteria ja maapähkinöitä.