Täytetyt uunibataatit

Ruokakirjailija-bloggaaja Virpi Mikkosen raikkaat täytetyt bataatit valmistuvat vaivatta ja reseptiä on helppo varioida esimerkiksi tekemällä kastike kuppimallisiin pikkusalaatteihin ja nauttimalla näin raikkaita kikherne-curry-”tacoja”.

Valmistusaineet

  • 2 pienehköä bataattia

  • oliiviöljyä

Täyte

  • 1 sipuli

  • 4 dl kikherneitä (kypsiä)

  • 2 dl kookosmaitoa

  • 1–2 rkl maapähkinävoita

  • 1 tl currya

  • 1 tl merisuolaa

  • muutama rouhaus mustapippuria myllystä

Pinnalle

  • limen mehua

  • tuoretta korianteria

  • murskattuja maapähkinöitä

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese ja halkaise bataatit pituussuunnassa. Öljyä bataattien leikkuu­pinta kevyesti ja aseta ne leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

  2. Valmista sillä välin täyte: Pilko sipuli. Öljyä paistinpannu ja kuullota sipulia kevyesti. Lisää kikherneet, kookosmaito, maapähkinävoi ja mausteet. Kypsennä noin 10 minuuttia.

  3. Paistoajan loputtua käännä bataatit leikkuupinta ylöspäin ja paista vielä noin 5 minuuttia tai kunnes bataatti on pehmeä haarukalla kokeiltaessa.

  4. Ota bataatit uunista ja nosta lautasille. Lusikoi päälle kikherneseosta, purista päälle reilusti limemehua ja ripottele pinnalle korianteria ja maapähkinöitä.

Juomasuositus
Täytetyt uunibataatit

Lisäraikkautta melko vähähappoiseen, täyteläiseen ja makeahkoon ruokaan tuo puolikuiva, aromikas tai raikas riesling AlsacestaChilestä tai Yhdysvalloista.

Kannattaa kokeilla myös puolikuivaa, hapokkaan raikasta roseeviiniä Italiasta tai Ranskasta.

Myös hedelmäinen ja maukas siideri Ranskasta tai Englannista toimii tämän herkun kanssa hienosti.

Oluista puolestaan vehnäolut tai lager raikastavat jälkimakua mukavasti.