Takaisin
Resepti

Täytetyt uunibataatit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Täytetyt uunibataatit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
50 min
2 henkilöä
50 min
2 henkilöä

Ruokakirjailija-bloggaaja Virpi Mikkosen raikkaat täytetyt bataatit valmistuvat vaivatta ja reseptiä on helppo varioida esimerkiksi tekemällä kastike kuppimallisiin pikkusalaatteihin ja nauttimalla näin raikkaita kikherne-curry-”tacoja”.

Valmistusaineet
  • 2 pienehköä bataattia

  • oliiviöljyä

Täyte

  • 1 sipuli

  • 4 dl kikherneitä (kypsiä)

  • 2 dl kookosmaitoa

  • 1–2 rkl maapähkinävoita

  • 1 tl currya

  • 1 tl merisuolaa

  • muutama rouhaus mustapippuria myllystä

Pinnalle

  • limen mehua

  • tuoretta korianteria

  • murskattuja maapähkinöitä

Valmistusohjeet
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese ja halkaise bataatit pituussuunnassa. Öljyä bataattien leikkuu­pinta kevyesti ja aseta ne leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

  2. Valmista sillä välin täyte: Pilko sipuli. Öljyä paistinpannu ja kuullota sipulia kevyesti. Lisää kikherneet, kookosmaito, maapähkinävoi ja mausteet. Kypsennä noin 10 minuuttia.

  3. Paistoajan loputtua käännä bataatit leikkuupinta ylöspäin ja paista vielä noin 5 minuuttia tai kunnes bataatti on pehmeä haarukalla kokeiltaessa.

  4. Ota bataatit uunista ja nosta lautasille. Lusikoi päälle kikherneseosta, purista päälle reilusti limemehua ja ripottele pinnalle korianteria ja maapähkinöitä.