Teeripata

Voimakkaan ja hienostuneen makuinen metsäkanalintu on harvinaista juhlaruokaa.

Valmistusaineet

  • 1 paloiteltu teeri
  • 3–4 rkl voita
  • 1–2 tl suolaa
  • 2 naurista
  • 2 (puna)sipulia
  • 2 porkkanaa
  • (1 timjaminoksa)
  • 1 dl punaviiniä (tai variksenmarjamehua)
  • 6–8 katajanmarjaa
  • 2 dl kermaa

Valmistusohjeet

  1. Ruskista teeripalat voissa kullankeltaisiksi. Mausta suolalla.
  2. Kuori ja paloittele nauriit, sipulit ja porkkanat ja lisää kasvispalat (ja timjaminoksa) pataan teeren kumppaniksi.
  3. Kuumenna ainekset ja lisää mukaan punaviini (tai marjamehu) ja katajanmarjat. Anna hautua miedolla tulella puolesta tunnista tuntiin.Teeripata on kypsää, kun liha alkaa irrota luista.
  4. Tarkista maku ja lisää kerma. Anna hautua vielä hetki.
Juomasuositus
Teeripata

Teeripadalle keskitäyteläinen, pehmeä ja kypsynyt Saint-Emilionin punaviini on tasapainoinen valinta.