Thaivinegretti

Vastakypsennetylle kalalle valeltuina tämä kastike vie kielen mennessään.

Valmistusaineet

  • 1 salottisipuli
  • 1/2–1 tuore chili
  • 2 rkl silputtua tuoretta korianteria
  • 2 rkl (paahdettuja) seesaminsiemeniä
  • 1/2 dl limetinmehua
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl ruokokide- tai palmusokeria
  • 1/2 dl seesamiöljyä
  • 1 dl neutraalia rypsiöljyä

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja silppua salottisipuli hienoksi. Huuhtele ja halkaise chili, poista siitä siemenet ja silppua chili hienoksi.
  2. Yhdistä kaikki vinegretin ainekset korkillisessa pullossa ja ravistele ainekset tasaisesti sekaisin. Voit myös sekoittaa vinegretin vispilällä kulhossa.
  3. Anna vinegretin maustua hetken aikaa. Sekoita se vielä ennen tarjoilua. Valele vastahalstrattu, nahattomaksi tarvittaessa perattu kala vinegretillä. Tarjoa heti.