Takaisin
Resepti

Tom kha gai -kanakeitto

Laktoositon

Tom kha gai -kanakeitto

Laktoositon
4 hlö
4 hlö

Kookos-kanakeitossa kulminoituvat kaikki thaimaut suloiseksi sopaksi: chilin tulisuus, kalakastikkeen suolaisuus, limettimehun kirpeys ja palmusokerin makeus. Kookos ja sen suloinen maku vie ajatukset palmupuiden alle.

Juomasuositus
Kannattaa suosia runsaan hedelmäisiä, kukkeita ja mausteisia valkoviinejä, esimerkiksi Pinot Gris-, Gewürztraminer- tai Viognier-rypäleestä valmistettuja. Viinissä saa aromikkuuden lisäksi olla jopa hieman makeutta. Tammisuutta kannattaa välttää.
Valmistusaineet
  • 3 maustamatonta broilerin rintafileetä

  • n. 5 cm pala galangal-juurta (tai inkivääriä)

  • 2 pientä salottisipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 sitruunaruoho

  • 2–3 tuoretta punaista tai vihreää chiliä

  • 4 dl kanalientä

  • 3 kaffirlimetin lehteä

  • 1 prk (400 ml) kookosmaitoa

  • 3 rkl nam pla -kalakastiketta

  • 1 rkl palmusokeria

  • 3 rkl limettimehua

Koristeluun

  • tuoretta korianteria tai thaibasilikaa

Valmistusohjeet
  1. Viipaloi liha. Kuori ja leikkaa galangal ohuiksi lastuiksi. Hienonna sipulit ja viipaloi sitruunaruoho. Suikaloi chili ja poista siemenet.

  2. Kuumenna kanaliemi ja laita broileriviipaleet joukkoon. Lisää galangal, sipulit, sitruunaruoho ja kaffirlimetin lehdet. Anna kiehua keskilämmöllä noin viisi minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.

  3. Lisää kookosmaito ja chilisuikaleet. Kiehauta keitto. Mausta ruoka kalakastikkeella, sokerilla ja limettimehulla. Siivilöi keitto halutessasi ja laita broileripalat takaisin liemeen. Koristele keitto yrteillä.

Vinkki

Lisää ruokaisuutta keittoon saat lisäämällä vihreitä papuja ja kirsikkatomaatteja.

Resepti julkaistu Etiketti 1/2010.