Tomi Björckin curry

Tomi Björckin kirja Huippukokin kotiruokaa esittelee Björckin reseptejä kotikeittiöön sovellettuina. Sen kylkiäisiksi keittiömestarilla on antaa vinkki: ”Uskalla luottaa itseesi, fiilistele ja kokeile.”

Valmistusaineet

  • 1 dl pilkottuja punasipuleita 

  • 1 dl kuorittuja valkosipulinkynsiä 

  • 1 dl kuorittua ja pilkottua inkivääriä 

  • 0,5 dl pilkottua sitruunaruohoa 

  • 0,25 dl chilipulveria

  • 1 dl kookosöljyä

  • 5–10 rkl palmu- tai ruokosokeria

  • 5–10 rkl kalakastiketta

  • 10 kpl limenlehtiä

  • 2 rkl jauhettuja korianterinsiemeniä

  • 2 rkl jauhettuja kuminansiemeniä

  • 1–1,5 l kookosmaitoa

Valmistusohjeet

  1. Paahda kaikki raaka-aineet wokkipannussa kullanruskeiksi ja lisää chilipulveri.

  2. Jauha paahdetut raaka-aineet morttelissa tahnaksi. 

  3. Paahda tahnaa kattilassa kookosöljyn kanssa n. 10 min ajan kuumalla lämmöllä.

  4. Lisää tahnan joukkoon palmusokeri ja kalakastike oman maun mukaan maustaen.

  5. Lisää kuivat mausteet, limenlehti ja lopuksi kookosmaito.

  6. Tarjoile haluamasi raaka-aineen, esim. lohen tai lampaan kanssa.

Juomasuositus
Tomi Björckin curry

Lohelle vivahteikas ja ryhdikäs, puolikuiva riesling Chilestä tai Australiasta. Oluista kepeät ja hedelmäiset vehnäoluet Saksasta tai raikkaat lagerit Suomesta tai Meksikosta.

Lammascurrylle pehmeä ja hedelmäinen, täyteläinen Zinfandel-pohjainen punaviini Kaliforniasta tai pehmeä ja aromikas tumma lager.