Tonnikalapullat

Kuivakaapista löytyy yleensä purkki tai kaksi tonnikalaa ja korppujauhoja tai kuivattua leipää. Niistä valmistuvat lihapullien haastajat: tonnikalapullat. Pullat voi syödä joko majoneesidipin kanssa tai ruokaisammin esimerkiksi perunamuusin kera.
Reseptillä valmistuu noin 20 tonnikalapullaa.

Valmistusaineet

  • 2 prk (à 200/150 g) tonnikalaa öljyssä
  • 2–3 munaa
  • 1 dl korppujauhoja tai kuivahtaneita, pieniä leivänmuruja
  • n. 2 dl raastettua parmesaania
  • suolaa, mustapippuria myllystä
  • (n. 3 rkl hienonnettuja tuoreita yrttejä, kuten lehtipersiljaa)

Valmistusohjeet

  1. Valuta tonnikaloista öljy pois. Sekoita joukkoon kevyesti vatkatut munat, korppujauho, parmesaani, mausteet ja halutessasi yrttejä. Pyörittele seoksesta kostutetuin käsin pullia.
  2. Paista kalapullia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia keskilämmöllä.


Vinkki
Tonnikalapullat voi maustaa myös valkosipulisilpulla, sitruunankuorella tai paprikajauheella. Tarjoa pullat esimerkiksi perunamuusin ja paahdettujen uuniporkkanoiden tai keitetyn tomaattikastikepastan kera. Voit halutessasi lisätä pulliin n. 1/2 dl hienonnettuja pinjansiemeniä tai rouhittuja pähkinöitä.

Huom. Voit käyttää pulliin eettistä tonnikalaa. MSC-merkintä purkin kyljessä kertoo, että tuote täyttää kansainvälisen MSC-järjestön kestävän kalastuksen kriteerit. Lisätietoja: www.msc.org
Juomasuositus
Tonnikalapullat
Olutmaailmasta tonnikalapullille voi valita kaveriksi vaalean lagerin.

Viineistä hyvä vaihtoehto on kuiva tai puolikuiva saksalainen tai itävaltalainen riesling.