Tonnikalapasta on opiskelijaruokien klassikko. Tämä muusikko Kasmirin resepti on vähän arkista fancympi, mutta silti helppo tehdä.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Olutmaailmasta tonnikalapullille voi valita kaveriksi vaalean lagerin.
Viineistä hyvä vaihtoehto on kuiva tai puolikuiva saksalainen tai itävaltalainen riesling.
2 prk (à 200/150 g) tonnikalaa öljyssä
2–3 munaa
1 dl korppujauhoja tai kuivahtaneita, pieniä leivänmuruja
n. 2 dl raastettua parmesaania
suolaa, mustapippuria myllystä
(n. 3 rkl hienonnettuja tuoreita yrttejä, kuten lehtipersiljaa)
Valuta tonnikaloista öljy pois. Sekoita joukkoon kevyesti vatkatut munat, korppujauho, parmesaani, mausteet ja halutessasi yrttejä. Pyörittele seoksesta kostutetuin käsin pullia.
Paista kalapullia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia keskilämmöllä.