Tumma suklaa

Suklaa on herkkujen helmi, joka yön tummana tukee myös terveyttä. Suklaan maustajiksi sopivat pähkinät, kuivatut hedelmät ja marjat tai erilaiset mausteet. Anna mielikuvituksellesi tilaa ja kokeile rohkeasti erilaisia yhdistelmiä!

Valmistusaineet

  • 2 dl kaakaovoita

  • 2 rkl hunajaa

  • (1 tl vaniljauutetta)

  • 1,5–2 dl kaakaojauhetta

Valmistusohjeet

  1. Pilko kaakaovoi pieniksi paloiksi tai raasta. Sulata se sen jälkeen kuumavesihauteessa. Massaa ei saa kuumentaa liiaksi, sulaminen riittää.

  2. Lisää hunaja ja vaniljauute ja sekoita huolella tasaiseksi. Lisää kaakaojauhe siivilän lävitse ja sekoita massa tasaiseksi.

  3. Muottina voi käyttää erilaisia silikonisia jääpalamuotteja tai laakeaa astiaa, jonka pohjalle massan voi kaataa ohueksi kerrokseksi. Laita vuoka joko jääkaappiin muutamaksi tai pakastimeen puoleksi tunniksi kiteytymään. Sen jälkeen suklaa on valmista syötäväksi.

Juomasuositus
Tumma suklaa

Suklaata on pidetty perinteisesti vaikeana kumppanina viinille. Kokeile tummaa suklaata makean maltaisen stout-oluen kanssa ja ylläty yhdistelmän toimivuudesta.

Myös väkevät muscat-viinit ja ruby tai LBV-portviinit sopivat hyvin tumman suklaan seuraan.