Tyylikäs ja nopea äyriäispasta

Tämä pasta valmistuu vikkelästi. Yksinkertainen, mutta silti elegantti kastike syntyy kätevästi pastan kypsyessä.

Valmistusaineet

  • 350 g spagettia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl voita
  • 150 g kuorettomia jättikatkaravunpyrstöjä, kypsiä tai raakoja
  • (2 tl vehnäjauhoja)
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1/2 dl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa
  • 200 g kuorellisia, kypsiä sini- tai viher­simpukoita
  • 1 tl (sormi)suolaa
  • n. 1/3 tl kuivattua chiliä rouhittuna
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  2. Tee kastike. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota sitä voi-öljyseoksessa keskilämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes se kypsyy. Varo ettei valkosipuli ruskistu, sillä se antaa kastikkeeseen kitkerän maun. Jos käytät sulatettuja raakoja jättikatkarapuja, paista niitä noin minuutti molemmilta puolilta.
  3. Ripottele pannulle jauhot, jos haluat kastikkeesta hieman sakeampaa. Kypsennä sekoitellen muutama minuutti. Kaada pannulle valkoviini ja anna seoksen kiehahtaa.
  4. Lisää joukkoon lehtipersilja. Jos ostit jättikatkaravut kypsinä, kaade ne nyt pannulle ja anna niiden lämmetä. Mausta suolalla, chilillä ja pippurilla.
  5. Sekoita pasta ja kastike keskenään. Voit halutessasi lisätä lorauksen öljyä, jos pasta tuntuu kuivalta.


Vinkki:
Italialainen ei laita kalaa tai äyriäisiä sisältävään pastaan parmesaania, mutta täällä juustoa voi halutessaan ripotella aateloimaan pastaa.
Juomasuositus