Katso resepti >
Tyylikäs ja nopea äyriäispasta
Pirteä ja hedelmäinen tai vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini, oluista esimerkiksi kepeä ja hedelmäinen vehnäolut.
Odotathan hetken…
Pirteä ja hedelmäinen tai vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini, oluista esimerkiksi kepeä ja hedelmäinen vehnäolut.
350 g spagettia
1 valkosipulinkynsi
3/4 dl oliiviöljyä
3 rkl voita
150 g kuorettomia jättikatkaravunpyrstöjä, kypsiä tai raakoja
(2 tl vehnäjauhoja)
1 dl valkoviiniä
1/2 dl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa
200 g kuorellisia, kypsiä sini- tai vihersimpukoita
1 tl (sormi)suolaa
n. 1/3 tl kuivattua chiliä rouhittuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
Tee kastike. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota sitä voi-öljyseoksessa keskilämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes se kypsyy. Varo ettei valkosipuli ruskistu, sillä se antaa kastikkeeseen kitkerän maun. Jos käytät sulatettuja raakoja jättikatkarapuja, paista niitä noin minuutti molemmilta puolilta.
Ripottele pannulle jauhot, jos haluat kastikkeesta hieman sakeampaa. Kypsennä sekoitellen muutama minuutti. Kaada pannulle valkoviini ja anna seoksen kiehahtaa.
Lisää joukkoon lehtipersilja ja simpukat. Anna lämmetä. Jos ostit jättikatkaravut kypsinä, kaada myös ne tässä vaiheessa pannulle lämpenemään. Mausta suolalla, chilillä ja pippurilla.
Sekoita pasta ja kastike keskenään. Voit halutessasi lisätä lorauksen öljyä, jos pasta tuntuu kuivalta.
Vinkki:
Italialainen ei laita kalaa tai äyriäisiä sisältävään pastaan parmesaania, mutta täällä juustoa voi halutessaan ripotella aateloimaan pastaa.