Takaisin
Resepti

Uunikalaa italialaisittain

Uunikalaa italialaisittain

40 min
4 henkilöä
40 min
4 henkilöä

Vihreistä yrteistä hienonnetaan kalalle kaunis ja maukas kuorrutus. Kalafileille riittää pikainen paistaminen uunissa, joten ruoka on nopeasti juhlapöydässä.

Juomasuositus

Pirteä ja hedelmäinen tai vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini Italiasta, rypäleenä esimerkiksi hedelmäinen Pinot Grigio tai jokin Italian omista, muualla harvinaisista rypäleaarteista: sitruksinen Verdicchio, yrttinen Arneis tai mineraalinen Fiano.

Oluista raikas ja rapsakka pils, kepeä ja hedelmäinen vehnäolut.

Valmistusaineet
  • 800 g siikaa, kuhaa tai lohta

  • sormisuolaa, valkopippuria myllystä

Kuorrutus

  • 3 viipaletta maalaisleipää

  • 3 dl hienonnettuja yrttejä (esim. basilikaa, ruohosipulia, lehtipersiljaa ja oreganoa)

  • 1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä

  • 50 g huoneenlämpöistä voita

  • 0,5 tl sormisuolaa

  • 0,3 tl valkopippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Poista kalasta ruodot. Mausta kalat kevyesti suolalla ja pippurilla.

  2. Tee kuorrutus. Poista leivistä reunat. Paloittele leivät ja laita ne yrttien, siementen ja voin kanssa kulhoon. Surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Taputtele tahna kalapaloille. Nosta jääkaappiin vartiksi.

  3. Paista kaloja 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Tarjoa rustiikin perunamuusin kanssa.